Innebandyprofil avslutar karriären

• Lars Lundberg avslutar sin aktiva innebandykarriär. Därmed tappar Granlo en viktig spelare inför seriespelet i Superligan. Foto: ARKIV/THERÉSE NY

En av Sundsvalls största innebandyprofiler lägger klubban på hyllan. Granloforwarden Lars Lundberg avslutar karriären och är nu aktuell för en tränarroll. – Jag känner att jag inte kan bidra med den energi jag vill, säger Lundberg.

Granlos forward Lars Lundberg är en av Sundsvalls stora innebandyprofiler. Han har producerat poäng för flera av distriktets klubbar och spelade med IBK Sundsvall när klubben var i Elitserien.

De senaste säsongerna har han representerat Granlo BK och bidragit till att klubben tagit steget upp i högstaligan då han varit en av lagets främsta målgörare.


Resan är inte slut

Förra säsongen gjorde Lundberg 16 mål på 20 matcher när laget avancerade till Superligan.

Men kort innan premiären i landets högsta serie väljer nu den rutinerade forwarden att kliva av och avsluta sin aktiva karriär.

– Formen och innebandyn känns bra, men jag känner att jag inte kan bidra med den energi jag vill bidra med till laget som spelare, säger Lars Lundberg.

– I och med att jag känner att jag inte kan göra det så är det här det enda rätta. Jag kommer ändå vara inblandad i Granlo på ett eller annat sätt i en roll där jag känner att jag kan bidra med den rätta energin, fortsätter han.

• Hur känns det att avsluta karriären?

– Det jag håller på med måste ge energi och glädje annars blir det en belastning, så just nu känns det bara skönt.

• Känns det inte tråkigt att avsluta karriären precis innan Superligan drar igång?

– Superligan eller Allsvenskan spelar inte så stor roll för mig och grabbarna kommer jag att stötta ändå. Min resa i Granlo är inte slut även om den är det som spelare. Jag är redan involverad i ungdomsverksamheten så jag är definitivt inte borta från innebandyn.


Näsman: ”Tråkigt besked”

Granlo kommer inte att ersätta Lundberg men tränaren Magnus Näsman säger så här om beslutet:

– Ett tråkigt besked. Lundberg har gjort jättemycket för Granlo både på och vid sidan av planen, utan honom hade vi inte varit där vi är i dag, säger han.

Sedan tidigare letar Granlo en assisterande tränare att komplettera ledarstaben med. Lars Lundberg kan nu få en tränarroll i föreningen den kommande säsongen.

– Vi funderar på det men just nu vet vi inte. Det beror på hur mycket tid han kan lägga ned men kanske kan han vara med något pass i veckan. Vi får se om vi kan hitta en bra roll, säger Magnus Näsman.

Dela
  • +1 Intressant!