Jernberg stannar i Granlo

I går förlängde Daniel Jernberg sitt kontrakt med Granlo BK. Därmed innehåller truppen nu 26 spelare. – Vi är mycket nöjda med den trupp vi har, säger tränaren Magnus Näsman.

Med Daniel Jernbergs kontraktsförlängning så lider Granlos arbete inför Superligadebuten mot sitt slut.

Just nu har laget tre målvakter, åtta målvakter, fyra centrar och elva forwards i truppen. Någon fler lär det inte tillkomma, om det inte är en kvalitetsspelare.

– Vi är mycket nöjda med den trupp vi har, men det är klart, dyker det upp någon kvalitetsspelare så kommer vi givetvis att kolla om det går att lösa, säger Granlos tränare Magnus Näsman.


47 poäng förra säsongen

Daniel Jernberg var Granlos poängkung under förra säsongen med sina 47 poäng. Detta medförde att det fanns intresse från andra klubbar, både i Superligan och från Allsvenskan. Lägg därtill att det långa stunder stod still i kontraktsförhandlingarna mellan Granlo och Jernberg och det såg länge ut som om att Jernberg skulle lämna laget. Senast förra veckan berättade Jernberg för Dagbladet att han inte riktigt trodde på en förlängning med Granlo.

Men i går så gick Granlo officiellt ut med att klubben och Jernberg hade kommit överens om ett nytt kontrakt. Kontraktet sträcker sig över ett år. Det var just kontraktslängden som var i fokus i de tidigare förhandlingarna.


”Lagbygget ser bra ut”

– Jag var inte intresserad av ett kontrakt på längre än ett år. Kroppen ska få bestämma hur länge jag ska hålla på, inte ett kontrakt, säger Daniel Jernberg som tror att Granlos chanser i Superligan är stora.

– Lagbygget ser bra ut. Det enda som jag tycker saknas är en duktig rightarforward. Får vi in en sådan kan det bli riktigt bra, säger han.

Jernberg, som har rutin från Superligan, har sin roll klar för sig.

– Jag ska bidra med erfarenhet och förhoppningsvis kan jag även göra en del poäng.

Granlo har nu 26 spelare i truppen. En siffra som kommer att minska efter försäsongen.

– Det stämmer. Vi tänker använda oss av en trupp på 23 man under säsongen, berättar Magnus Näsman, som inte tror att Granlo måste ändra allt för mycket på sitt spel när de nu kliver upp i Superligan.

– Vi kommer att bygga vidare på vad vi gjorde bra under förra säsongen. Men givetvis så kommer ju det att variera från match till match och motstånd till motstånd vilken utgångspunkt i spelet vi kommer ha.

Dela
  • +1 Intressant!