Johan är laddad för stjärnduellen

• Johan Samuelsson ställs mot Mika Kohonen när Granlo i kväll tar emot Storvreta. ”Han är bäst genom tiderna”, säger Johan om Mika.

De har drabbat samman i två stora finaler tidigare. Nu ställs de mot varandra i Granlo BK:s superligapremiär. Världens bäste spelare Mika Kohonen och Granlos lagkapten Johan Samuelsson. – Han är bäst genom tiderna, säger Samuelsson. – Jag håller honom som en av de bästa centrarna i världen, säger Kohonen.

De är lagkaptener och centrar i förstaformationen i varsitt lag. Mika Kohonen och Johan Samuelsson är de stora stjärnspelarna i Storvreta respektive Granlo.

I kväll möts duon i Superligapremiären i Sporthallen.

– Han är inte bara världens bästa innebandyspelare utan även en person och människa att se upp till. Innebandymässigt är han i mina ögon helt klart världens bäste genom tiderna, han är nästan etta och tvåa på den listan, säger Johan Samuelsson om Kohonen.

Mika Kohonen öser även han beröm över sin konkurrent:

– Jag skulle hålla honom som en av de bästa centrarna i världen. Spelar man i första- eller andrafemman i ett svenskt landslag så är man det. Han verkar dessutom vara en trevlig kille och vi har pratat några gånger. En duktig spelare och han är en stor del i Sveriges framtida landslag, säger Kohonen om Samuelsson.

Duon har mötts i två stora finaler tidigare – båda gångerna med Mika Kohonen som vinnare.

Dels i fjolårets SM-final mellan Samuelssons Dalen och Kohonens Storvreta, dels i VM-finalen mellan Finland och Sverige för snart två år sedan.

– Man kan aldrig slappna av när man möter honom för då kan vad som helst hända, säger Johan Samuelsson.

Granlokaptenen har dragits med skadeproblem nästa hela försäsongen. I måndags körde han ett helt innebandypass för första gången på länge och räknar med spel.

– Lite ringrostigt var det i början men det blev bättre och bättre under träningen. Flåset var inget problem utan jag kunde köra med ett högt tempo, säger han.

• Vad tror du om kvällens match?

– Vi möter världens bästa klubblag i en premiär. För oss är det viktigt att vara disciplinerade och framförallt gentemot förstafemman. De älskar att spela sitt spel med mycket boll och försöker trötta ut motståndarna, men de tycker inte att det är lika roligt att ligga i skyttegravarna i försvarsspelet.

Mika Kohonens Storvreta är återigen stora favoriter inför årets säsong.

Laget har en ny tränare i Magnus Jäderlund och man har bland annat värvat landslagsspelaren Rasmus Sundstedt från Täby.

– På förhand så räknar jag med Warberg, Pixbo och Falun däruppe i toppen, utöver oss. Sedan kommer ett mellanskikt som jag tror Granlo han tillhöra om de får ihop allt. Nykomlingar brukar börja bra men det gäller att klara det över 26 omgångar, säger Kohonen.

I kväll spelas omgång nummer ett i Sporthallen.

 • Johan Samuelsson

  Född: 1988.

  Position: Center.

  Klubbfattning: Vänster.

  Klubbar i karriären: Granlo BK, IBK Dalen.

  Statistik förra säsongen: 24 grundseriematcher, 16 mål och 26 assist.

  9 slutspelsmatcher, 8 mål och 12 assist.

  Meriter: 1 SM-silver, 1 VM-silver.


  Mika Kohonen om Johan Samuelsson:

  ”En av de bästa centrarna i världen. En allround spelare som är komplett. Bra i både anfall och defensiv”

 • Mika Kohonen

  Född: 1977.

  Position: Center.

  Klubbfattning: Vänster.

  Klubbar i karriären: Happee Salibandy, Balrog IK, Storvreta IBK.

  Statistik förra säsongen: 26 grundseriematcher, 20 mål och 31 assist. 9 slutspelsmatcher, 5 mål och 8 assist.

  Meriter: 2 VM-guld, 4 SM-guld och vald till världens bästa innebandyspelare fyra gånger.


  Johan Samuelsson om Mika Kohonen:

  ”Världens bästa innebandyspelare. Adelsmärket är att han hittar passningar som ingen annan och han är extremt lugn i sitt spel oavsett situation”

LÄS OCKSÅ
Dela
 • +1 Intressant!