Kaptenen klev fram

• Granlo besegrade Tyresö på bortaplan med 3–1. Stor matchvinnare för GBK blev lagkaptenen Johan Samuelsson som gjorde Granlos alla tre mål. Foto: ARKIV/EVA-LENA OLSSON

Efter en period låg Granlo BK under mot Tyresö och spelet ville inte stämma. Då klev lagkaptenen fram. Johan Samuelsson gjorde samtliga tre mål när GBK vände till seger. – Vi är en maskin som maler på, säger landslagscentern.

Kort före bortamötet med Tyresö fick Granlos tränare Magnus Näsman två negativa besked. Två spelare kunde inte följa med på bortaresan då Anton Samuelsson skadade ljumsken på träningen kvällen innan matchen och halvskadade Patrik Fransson inte kom loss från sitt jobb.

Granlo tvingades till ändringar i laget och fick inte spelet att stämma i den första perioden mot Tyresö utan låg under med 1–0 efter tjugo minuter.

– Vi fick inte igång grabbarna riktigt, vi blev stillastående och var dåliga med bollen, säger Magnus Näsman.

Inför den andra perioden ändrade han om i laget och återförenade Patrik Svensson, Johan Samuelsson och Daniel Jernberg i förstakedjan.

Det gav effekt – och lagkaptenen klev fram.

Först kvitterade Johan Samuelsson till 1–1 i den andra perioden innan han gjorde både 2–1 och 3–1 i slutperioden, det sista målet i öppen kasse.

Trots tre gjorda mål var Samuelsson besviken på sin egen insats.

– Protokollmässigt är det ju bra, tre mål. Spelmässigt är det inte bra och jag kräver mer av mig själv, säger centern.

Desto nöjdare var han över lagets prestation.

– Det var nog en rätt tråkig match att se från läktaren, det kändes som det var lågt tempo. Tyresö hade mycket boll, men vi spelade väldigt bra försvarsspel. Vi var dåliga i första men äter oss in i matchen i andra och tredje. Vi är en maskin som maler på. Hamnar vi i underläge vet vi om att vi kommer att hämta upp det, säger Johan Samuelsson.

Landslagscentern är nu uppe i tolv poäng (5+7) på fyra spelade matcher och Granlo har fyra vinster på fem omgångar.

– Starkt att vinna trots att vi inte alltid spelar på topp, egentligen har vi bara gjort en hundraprocentig insats och det var mot Storvreta, säger Samuelsson.

Nästa match spelas mot Linköping hemma på lördag i vad som blir en tidig seriefinal, en match som några Granlospelare riskerar att missa. Bland annat Anton Samuelsson som alltså stod över gårdagens match på grund av en ljumskskada.

– Jag har fått behandling i dag och sedan ska jag köra rehab. Förhoppningsvis kan jag vara med på lördag, det är osäkert men jag siktar på det, säger Anton.

Robin Nilsberth spelade klart gårdagens match trots att han skadade foten och Patrik Svensson fick en smäll mot huvudet.

– Nilsberth är inte bra i foten och ska få den undersökt, vi får hålla tummarna. Svensson har lite ont i huvudet men jag hoppas alla är tillbaka på lördag, säger Magnus Näsman efter tre nya Granlopoäng.

 • Matchfakta

  Tyresö Trollbäcken IBK–Granlo BK 1–3 (1–0, 0–1, 0–2)

  Första perioden: 1–0 (10.26) Fredric Gustafsson (Sebastian Gafvelin). Skott: 6–3.

  Andra perioden: 1–1 (13.27) Johan Samuelsson (Robin Nilsberth). Skott: 4–9.

  Tredje perioden: 1–2 (9.08) Johan Samuelsson (Daniel Jernberg), 1–3 (19.53) Johan Samuelsson. Skott: 8–5.

  Skott: 18–17 (6–3, 4–9, 8–5)

  Utvisningar: Tyresö: 1x2 minuter.

  Domare: Glenn Boström, Sven Hammerin.

  Publik: 593.

Dela
 • +1 Intressant!