Näsman besviken efter storförlust

Efter Granlos drömpremiär kom en totalkollaps mot AIK. Inga ändringar lyckades rädda Magnus Näsmans lag. – Jag vägrar tro att premiären bara var tur, säger tränaren.

Superligainledningen i onsdags var som tagen ur en saga för Granlo. Storvreta med tre raka SM-guld slogs tillbaka med 8–6.

Men uppföljningen var inte lika glamorös.

Granlo hade satt upp några punkter att följa. De skulle spela en totalinnebandy med rörlighet, kontringar och skott från alla håll.

Men den matchplanen gick inte fram alls.


”Golvet var ojämnt”

– Vi slog inte ett direktpass. Golvet var ojämnt, det var så klart lika för AIK, men vi uppträdde osäkert. Vi blev stillastående och då skördade de framgång, säger Magnus Näsman.

– Man undrar om vi spelar samma sport som i premiären. Det var mycket som var sämre.

AIK hade med sig 1–0 från första perioden. I den andra försökte Magnus Näsman förgäves ändra om.


Kaptenen saknades

– Jag ville väcka laget med några förändringar. Men då gjorde de 2–0, 3–0 och 4–0. Vi måste göra skitjobbet till hundra procent. Förra gången gjorde vi det bra i 55 minuter och då räckte det. I dag ryckte vi upp oss lite i slutet men då var det redan avgjort. Det var en riktig näsbränna.

Kaptenen Johan Samuelsson insjuknade efter premiären.

Till veckan väntas han vara tillbaka i träning, men mot AIK fanns han inte med.

Ett tungt avbräck.

– Han är en av världens bästa spelare. Men vi kan inte stå och falla med en enda spelare. Det kommer jag aldrig att köpa.


Ska hitta spelet igen

När Dagbladet pratade med Näsman skulle han precis som resten av laget sätta sig på bussen hem till Sundsvall.

– Det kommer vara en sur och grinig bussresa hem. Ingen kommer vara på bra humör efter det här. Så vi får ju bryta ihop där och sedan lämna det bakom oss när vi gått igenom matchen tillsammans.

Om någon seglade på molnen efter premiärsegern mot Storvreta är nu Granlo garanterat nere på jorden igen.

Men Näsman är övertygad om att succén i säsongens första match inte var någon engångsföreteelse.

– Jag vägrar tro att det bara var tur. Vi har varit bra mot topplag på försäsongen. Inte bara någon gång här och där. Det finns, det gäller bara att ta fram det igen.

Dela
  • +1 Intressant!