Tvingas ställa in

skadebekymmer. Granlo BK tvingas ställa in helgens genrep eftersom laget är rejält skadedrabbat. Nu hoppas klubben att man ska kunna få till ett genrep dagarna innan premiären i Superligan. Foto: ARKIV/SOFIE WIKLUND

Två veckor återstår till premiären i Superligan och Granlo BK är rejält skadedrabbat. Nu tvingas laget ställa in helgens genrep. – Mycket tråkigt, säger tränaren Magnus Näsman.

Granlo BK:s debut i innebandyns högsta serie närmar sig med stormsteg. Den 19 september kommer de regerande svenska mästarna Storvreta på besök i Sporthallen – frågan är bara vilket lag Granlo BK kommer att kunna ställa på benen.


Ställer in två matcher

I dagsläget är laget nämligen rejält skadedrabbat och i går tvingades man ta beslutet att ställa in helgens två träningsmatcher (mot Sirius och Umeå City) som skulle ha fungerat som genrep inför premiären.

– Så är det. Det är mycket tråkigt men vi hade bara nio utespelare tillgängliga i dag och det är inte fair play mot lagen vi ska möta. Nu får vi försöka åtgärda de skador som vi har först och främst, säger Granlos tränare Magnus Näsman.

Förutom att några spelare är sjuka så är Andreas Lindqvist (hjärtsäckinflammation), Patrik Fransson (infektion i foten), Tomas Helin (knä), Johan Samuelsson (ljumske) samt Anton Samuelsson och Patrik Svensson (baksida lår på båda) ur spel.

Dessutom ska backen Robin Nilsberth i väg på landslagsläger den kommande helgen.

Därmed har Granlo få spelare att tillgå och i går tog man beslutet att ställa in helgens träningsmatcher. Samtidigt ställdes även gårdagens träning in.

– Vi tog en dag ledigt på grund av det här och hade lite information istället men i morgon kliver vi på igen. Det är aldrig bra när man får bryta planeringen men samtidigt så är man ganska van, det kommer alltid skador. Jag är inte orolig utan det brukar lösa sig, säger tränaren Magnus Näsman.

• Vad sa Umeå City och Sirius?

– De blev besvikna men det är den bittra verkligheten.


Hoppas kunna möta Umeå

Istället för två träningsmatcher den kommande helgen jobbar nu Granlo för att få in ett genrep helgen efter, dagarna innan premiären i Superligan, mot Umeå City.

– Den matchen behöver vi få till, annars blir det för långt mellan matcherna. Vi kan inte vara spellediga i två och en halv vecka inför premiären. Vi får se hur vi får ihop det men nu siktar vi på att få till ett genrep mot Umeå City, säger Magnus Näsman.

Dela
  • +1 Intressant!