Innebandycampen som blir allt större

avslutning. Floorball University Sundsvall hade avslutning i går och campen blir allt större. Foto: EVA-LENA OLSSON

Floorball University Sundsvall arrangerades för femte gången.En vecka med full fart är nu avklarad.– Det har varit en väldigt rolig vecka med mycket glädje, säger Johan Samuelsson som var en av ledarna på campen.

I måndags drog Floorball University Sundsvall igång. I går var campens sista dag och den avslutades med tävlingar och prisutdelning. Campen, som i år arrangerades för femte gången, kan nu stoltsera med ett nytt deltagarrekord. 71 spelare i åldern 10-16 år från olika klubbar fanns under veckan på plats i sporthallen i Sundsvall.

– Vi har blivit större för varje år. När vi började så kunde alla sitta vid samma bord och äta lunch. Samtidigt så har vi blivit bättre och bättre för varje gång också, säger Markus Bernárd.

Olika teorilektioner

Förutom vanliga innebandyträningar och fysträning så har deltagarna också fått ta del av teorilektioner av olika slag.

– Vi har haft domare som har varit här och pratat. Sen var även Kriminellas Rätt I Samhället (KRIS) här och pratade. Det funkar inte att köra fyra innebandypass varje dag, man måste göra något annat också, säger Markus Bernárd.

En av ledarna på campen har varit landslagscentern och Granloförvärvet Johan Samuelsson. Men han har varit långt ifrån ensam. Bland övriga ledare fanns namn som Granlo BK-spelarna Lars Lundberg och Anton Eriksson och landslagsmålvakten Daniel Ramsin.

”Visat en härlig glöd”

– Jag trodde aldrig att ungarna skulle orka hålla samma tempo hela veckan som de visade i måndags. Men de har visat en väldig glöd, säger Johan Samuelsson.

Floorball University Sundsvall nöjer sig inte med att man slagit deltagarrekord i år. Nu tar man sats mot kommande camper.

– Vi vill kunna erbjuda övernattning nästa år. Det här är ett sätt att betala tillbaka till sporten. Samtidigt så tycker jag att en Superligaklubb ska ha en bra camp för barn och ungdomar, säger Markus Bernárd.

Dela
  • +1 Intressant!