27 mål på 3 matcher

tvåmålsskytt. Åse Andersson satte två mål, hennes två första för säsongen, när Sundsvall Wildcats besegrade Clemensnäs med 9–0 på hemmaplan. Det innebär att laget gjort nio mål tre matcher i rad. Foto: SOFIE WIKLUND

Sundsvall Wildcats gjorde processen kort Clemensnäs på hemmaplan. 9–0 blev det till hemmalaget. Nu har laget gjort 27 mål på de tre senast matcherna. – Nio är en bra siffra. Det blev några sådana under förra säsongen också, säger Wildcats tränare Lars Johansson

Clemensnäs borta, Luleå borta och Clemensnäs hemma. Gemensam nämnare förutom att alla tre matcher slutat med seger för Sundsvall Wildcats? I de tre senaste matcherna har Wildcats gjort nio mål framåt i var och en av matcherna.

– Vi har många spelare som producerar, säger Lars Johansson.

Det är svårt att säga emot det efter matchen mot Clemensnäs. Hela åtta olika målskyttar levererade för Wildcats.

– Det är många bra spelare i laget. Och när de möter lite yngre motstånd som kanske är några snäpp sämre än oss så tar de verkligen chanserna att trycka dit pucken, säger Johansson.


"Det var på tiden"

En av dessa åtta målskyttar var Åse Andersson som stod för två mål, hennes två första för säsongen.

– Det var på tiden att jag fick in pucken, säger Åse.

Hemmalaget visade direkt från första nedsläpp att det för dagen var klasskillnad mellan lagen. Redan efter tre minuter så hade Wildcats skaffat sig en ledning med 2–0. Sedan rullade det på och efter den första perioden så var matchen redan avgjord då det stod 5–0 till Sundsvallslaget.

– Vi började matchen bra och gör en bra första period, säger Lars Johansson.

Om det var målrikt i den första perioden så var det inte lika frejdigt framåt för Wildcats i den andra perioden. Istället så var det Clemensnäs som visade mest glöd och frenesi i anfallsspelet, utan att för den skullen lyckas överlista Stina-Loo Ericsson i Sundsvallsmålet.

Istället så petade Sundsvall in ett till mål.

– Vi börjar tumma på grunderna. Spelare stod på fel sida vid sargspelet, de tog avslut i dåliga lägen för att göra mål själva istället för att göra det enkelt, säger Lars Johansson och fortsätter:

– Men samtidigt så kommer vi undan olaterna eftersom vi är mer erfarna och bättre än motståndarna helt enkelt. Jag gillar det inte som coach när det blir så i matcherna men vi ska vinna de här matcherna och spelade av det.

I den tredje perioden så ökade Wildcats tempot lite och kunde göra tre mål till och fastställa slutresultatet till 9–0.

– Det var ingen katastrof heller och vi fick hålla nollan, menar Lars Johansson.


Beröm till Sandström

I hemmalaget var det främst två som utmärkte sig lite extra. Dels tvåmålsskytten Åse Andersson men även backen Pernilla Sandström.

– Åse gör två mål för att hon är med framför mål och vill göra mål medan Pernilla gjorde en riktigt bra insats, säger Lars Johansson.


Sundsvall Wildcats–Clemensnäs HC 9–0 (5-0, 1–0, 3–0)

Mål, Wildcats: Åse Andersson 2, Pernilla Sandström, Maria Fuhrberg, Julia Kaldensjö, Nathalie Eriksson, Mari-Sofie Överholm. Valentina Ricca, Melissa Waldie.

Domare: Fredrik Fuhrberg.

Publik: 76.

Dela
  • +1 Intressant!