”En stor ära”

ny kapten. Per Hallin blir ny lagkapten i Timrå IK.

Av fansen röstades han fram till överlägsen publikfavorit den gångna säsongen. Nu tar Per Hallin över kaptensrollen i Timrå IK. – En ära, säger forwarden.

Per Hallin är inne på sin andra sejour i Timrå IK och har gjort totalt nio säsonger i klubben. Under den tionde kommer han att agera som lagkapten.

Under gårdagen meddelade nämligen nye huvudtränaren Tomas Montén att det är Hallin som får C:et på bröstet den kommande elitseriesäsongen.

– När han frågade kändes det självklart att tacka ja, jag ser det som en ära, säger Hallin.

Forwarden kommer inte att ändra på något i sitt sätt att vara på grund av det nya uppdraget.

– Det har jag bestämt mig för. I omklädningsrummet är jag redan verbal och jag kommer inte att börja överdriva något, utan jag ska visa vägen med mitt spel på isen och vara som vanligt i omklädningsrummet. Vare sig jag är kapten eller inte så har jag alltid varit en som driver på och pushar, säger Hallin.

Utanför isen är han beredd att ta ett större ansvar mot bland annat media.

– Med min erfarenhet kan jag avlasta de yngre lite så att de kan koncentrera sig på det som är viktigt, nämligen att vi spelar bra ishockey i vinter. Vi kommer ju vara nederlagstippade och då är det bättre att jag kan svara på de frågor som dyker upp och att de yngre slipper det. Det handlar väl om att stå upp för laget i med- och motgång, säger Hallin.

Per Hallin är sedan tidigare populär i E.ON Arena, vilket bevisades efter den gångna säsongen.

Forwarden fick då över 73 procent av rösterna när fansen skulle välja sin publikfavorit.

– Det är det finaste individuella priset jag fått. Det är från supportrarna och fansen som kommer och hejar på varje match så det är jätteuppskattat, berättar Hallin.

Timråtränaren Tomas Montén om kaptensvalet:

– I grunden är det en otrolig lagspelare som betyder mycket för Timrå och har ett stort hjärta. Och han var väldigt bra förra året när det behövdes som bäst så det kändes som ett klockrent val.

De assisterande lagkaptenerna kommer att utses i augusti.

– I stort sett så har jag det klart för mig redan nu, men jag vill ändå känna gruppen lite på pulsen, säger Tomas Montén.

Dela
  • +1 Intressant!