Ingen Timråspelare valdes i NHL-draften

TT-Dagbladet Rögles Hampus Lindholm var den stora svenska överraskningen i NHL-draften. Han valdes som nummer sex av Anaheim Ducks. Ingen av de aktuella Timråspelarna draftades.

Filip Forsberg var favorit att väljas som förste svensk i den årliga NHL-draften. Men Anaheim Ducks, som hade sjättevalet, hann före och valde Hampus Lindholm.

– Jag hade pratat med Anaheim tidigare så jag visste att de var intresserade. Men jag visste inte att de skulle välja mig så tidigt, säger han till klubbens hemsida.

18-årige Lindholm, som var med och spelade upp Rögle till elitserien i våras, kommer att spela i Rögle även kommande säsong. Men sedan vet han inte.

– Jag har ett år kvar på kontraktet med Rögle. Jag vill bli en stabil elitserieback i elitserien först, sedan får vi se, säger Lindholm.

– Vi tror att han kommer att vara en kvalitetsspelare för en lång tid framöver, säger Anaheims general manager Bob Murray.

Leksands Filip Forsberg, som var med och vann JVM-guld i vintras, tingades av Washington Capitals som elva.

Förre hockeyproffset Ulf Samuelssons son, Henrik Samuelsson, draftades som nummer 27 av Phoenix.

Ryssen Nail Jakupov valdes först i första omgången. Det var tredje gången en ryss valdes som etta efter Alexander Ovetjkin 2004 och Ilja Kovaltjuk 2001.

Timråspelarna Jeremy Boyce och Ludvig Nilsson var aktuella för draften men valdes aldrig av något lag.

Dela
  • +1 Intressant!