Positiva besked

Timrå inledde försäsongen med fyra raka förluster innan trenden bröts och laget har nu tre raka segrar. Med tio dagar kvar till premiären ska laget hitta elitserieformen under den kommande veckan. – Det känns spännande, säger tränaren Tomas Montén.

Efter förlusterna mot Brynäs, Modo gånger två och Leksand kom Timrå tillbaka och besegrade Mora den gångna veckan.

Den segern följdes sedan upp med två vinster i SCA-cupen mot AIK och Sundsvall Hockey under helgen, och Timråtränaren Tomas Montén fick några positiva besked inför Elitserien.

– Framförallt så var det skönt att slå AIK. Dels för att vi möter dem i premiären och dels för att det är ett lag från Elitserien. Sedan är det alltid bra att spelare får göra lite mål och får självförtroende, klart att det är positivt, säger han.

Derbyt mot Sundsvall slutade med en 5–0-seger för Monténs lag.

– En rolig match med mycket folk och det var lite hett. Tanken var att spela med fart och fysik för att pumpa slut på Sundsvall och det tycker jag att vi gjorde, säger Timråtränaren.

• Hur tycker du att ni sett ut spelmässigt under helgen?

– Långa stunder mot AIK spelar vi som vi vill spela med mycket fart, enkelhet och ett snabbt spel. Vi jobbar väldigt hårt och det kommer bli vårt signum. Dessutom gör vi tre returmål mot Sundsvall och det är lite signifikativt för det vi tryckt på.


”En ständig process”

I dag är det tio dagar kvar till Elitseriepremiären mot AIK och två träningsmatcher, mot Skellefteå och Leksand, återstår innan Timrå ska vara helt redo.

– Mot Skellefteå förväntar jag mig en match där vi får testa vår defensiv fullt ut i en tuff bortamatch. Mot Leksand är förhoppningen att ta revansch och det är hemmamatch och vårt genrep, så förhoppningen är att vi ska spela en offensiv match och diktera villkoren. Sedan har vi tre dagar på oss om det är något vi behöver rätta till innan det sätter igång, säger Tomas Montén.

Timrålaget kommer framförallt att slipa på powerplay och det offensiva spelet innan Elitserien startar.

– Torsdag den 13:e är ingen examen och vi kommer aldrig att bli helt klara utan det är en ständig process. Men det känns bra, säger Montén.

Mat Robinson och Robin Sterner saknades den gångna helgen men ska båda träna på is i dag.

Knäskadade Robin Lindqvist är därmed den ende Timråspelaren som i dagsläget inte är aktuell för premiären mot AIK.


Sundsvall Hockey–Timrå IK 0–5 (0–1, 0–4, 0–0)

Första perioden: 0–1 (15.43) Max Friberg (Jeremy Boyce). Skott: 6–10.

Andra perioden: 0–2 (2.02) Jonathan Carlsson (Jeremy Boyce), 0–3 (4.57) Joachim Rohdin (Filip Myhrman), 0–4 (7.44) Robin Persson, 0–5 (9.24) Ludvig Nilsson (Anton Wedin). Skott: 6–14.

Tredje perioden: Skott: 2–7.

Skott: 14–31 (6–10, 6–14, 2–7)

Utvisningar: 65–37 (4–2, 12–2, 49–33)

Domare: Pierre Schilken.

Publik: 2423.

Dela
  • +1 Intressant!