Positivt besked för ”Bagarn”

Nu har Johan ”Bagarn” Andersson fått besked. Centern får spela ishockey den kommande säsongen. – Det är bara att köra som vanligt, säger Andersson.

Förra veckan berättade Dagbladet att Johan ”Bagarn” Andersson fått sluta äta blodförtunnande medicin.

En medicin han fått ta på grund av den propp i lungan som han fick under den gångna säsongen.

Nu har centern dessutom fått beskedet från läkarna att han kan fortsätta spela ishockey.

– Han sa att du får spela hockey igen helt enkelt, berättar Andersson för Timrås hemsida.

• Är det något du inte får göra?

– Nej, det är bara att köra som vanligt. Jag kan ju bara spela hockey på ett sätt, men sedan mellan matcherna och liknande kanske man får hålla lite uppsyn och koll och lyssna på kroppen. Annars kör vi på som tidigare.

Timrås läkare Örjan Fröjd:

– Han är frisk från den propp som han haft och utifrån att han inte behöver ta någon blodförtunnande medicin längre är det inget hinder för att spela ishockey. Lite ytterligare svar kommer vi att få men det är ingenting där som i grunden kommer ändra det här.

Nu sliter Johan Andersson för att ta sig tillbaka i fullt slag.

– Jag började i stort sett från noll när det här hände. Det blir bättre för varje pass som går, men helt tillbaka är jag inte utan jag har ett jobb att göra i sommar, säger han.

Timråcentern ser fram emot ytterligare en vinter i Timrås tröja.

– Nu känns det jätteroligt att få vara med Timrå och träna igen och få känna sig hel och frisk som en riktig Timråspelare, det har jag saknat i över ett halvår. Nu har jag tagit mig igenom det här och siktar på att komma tillbaka starkare än någonsin, säger han.

Dela
  • +1 Intressant!