Sundsvall Hockeys magiska svit i ettan

stark säsong. Sundsvall Hockey har vunnit 13 av 13 matcher i division I B den här säsongen och det gör laget till ett av Sveriges absolut bästa division I-lag. Foto: ARKIV/SOFIE WIKLUND

13 matcher – lika många vinster. Sundsvall Hockey har inlett säsongen på ett imponerande sätt. Nu tillhör laget landets främsta division I-klubbar. – Starkt av oss, säger tränaren Daniel Olsson.

Med tre sekunder kvar av förlängningen i mötet med Östersund tidigare i veckan gjorde Christoffer Persson 2–1 till Sundsvall Hockey och sköt segern till laget.

Det var Sundsvalls andra övertidsvinst den här säsongen, resterande elva matcher som laget spelat har slutat med seger efter ordinarie tid.

– Att ha vunnit 13 av 13 är starkt av oss, det är lätt att falla igenom lite eller underskatta motståndet och tro att man kan ta en dag ledigt. Det har vi inte gjort och det är starkt av oss, säger tränaren Daniel Olsson.


"Vi tränar riktigt bra"

Nu tillhör Sundsvall landets främsta division I-lag så långt. Tillsammans med Björklöven och Vita Hästen är man de enda tre lagen som inte förlorat den här säsongen.

– Efter en lite tveksam start har vi blivit bättre och bättre. Framförallt så tycker jag att vi tränar riktigt bra med bra fart och inställning. Någon match har vi haft lite problem med ödmjukheten, speciellt när vi vunnit stort matchen innan, men det är stor skillnad om man jämför första matchen med match 13, vi blir bättre, säger Daniel Olsson.

De senaste säsongerna har Sundsvall Hockey slagits i botten av Hockeyallsvenskan. Den här säsongen har laget fått ställa om och förväntas föra matcherna i division I.

– Vi har klarat det bra, jag trodde kanske att det skulle bli en tuffare omställning. För oss har det mest handlat om att bli raka och enkla i vårt spel så det inte blir för mycket spel som inte leder någonstans, säger Daniel Olsson.

Målskyttet har imponerat så långt och Sundsvall har gjort hela 75 mål på 13 omgångar – mest av samtliga division I-lag i Sverige.

Samtidigt som segrarna kommit i snabb takt är man i Sundsvallslägret medvetna om att tuffare motstånd väntar efter jul när det är dags för spel i Allettan.

– Veckan som var hade vi individuella samtal med alla spelare och något som kom fram är att alla är inställda på att det blir tuffare efter jul och att man ser fram emot det. Vi är förberedda på att det blir tuffare och en annan karaktär på matcherna då. Så länge vi är medvetna om det ser jag ingen nackdel med att vinna så mycket som vi gör nu, säger Daniel Olsson.


Möter Njurunda i kväll

I kväll spelar Sundsvallslaget derby mot Njurunda i Gärdehov och Sundsvall saknar ett antal spelare, men alla ska vara på väg tillbaka inom några veckor.

– Som vanligt är det ett gäng borta men det är kul att vi vunnit trots att vi haft folk skadade. Det visar att vi har en bra bredd, säger Daniel Olsson.

Dela
  • +1 Intressant!