Timrå förhandlar med Pikkarainen

Timrå förhandlar med ytterligare en finsk spelare. Ilkka Pikkarainen bekräftar att klubben erbjudit honom ett kontrakt. – Det är ett bra alternativ för mig att komma till Sverige och Timrå, säger han.

Timrås intresse för Ilkka Pikkarainen är långtifrån nytt utan det har Dagbladet berättat om tidigare. Nu har det övergått till att bli mer konkret.

Timrå ligger just nu i förhandlingar med den tuffe högerskytten och ett beslut kommer inom kort.

– Det står mellan att spela i Sverige eller Ryssland, säger han.

Enligt Pikkarainen finns det intresse i Sverige från ytterligare ett lag i Elitserien.

– Men där har vi inte kommit lika långt som med Timrå, säger han.

Däremot finns det ett KHL-bud på bordet som konkurerar med Timrå om den finske ytterforwardens namnteckning..

– Jag var i Ryssland den här säsongen och var nöjd med situationen då, trots att jag kom in sent på säsongen. Nu vill jag bestämma mig ganska snabbt och hoppas kunna ge något besked under nästa vecka, säger han.

Ilkka Pikkarainen inledde förra säsongen i NHL-laget New Jersey Devils, men efter 31 matcher valde han att flytta till Ryssland och klassiska CSKA Moskva.

Säsongen innan dess bildade han ett fruktat anfallspar med Kim Hirschovits. Den senare vann poängligan och Pikkarainen slutade tvåa i målligan på 24 mål, samma siffra som årets VM-spelare Jonas Andersson svarade för.

Timrås sportchef Stefan Lindqvist har elva forwards under kontrakt och har tidigare sagt att han vill göra klart med ytterligare en omgående. Mycket talar för att Ilkka Pikkarainen blir den spelaren om allt går Lindqvists väg.

Dela
  • +1 Intressant!