Jimmy vann – trots sabotage

Gestrikeföraren Jimmy Holmkvist blev totalsegrare i back-SM. Framgångarna kommer dock i skymundan efter sabotaget mot hans bil natten mot den första tävlingsdagen. Polisen kommer nu att starta en utredning. – Det är helt åt helvete, säger Holmkvist.

Jimmy Holmkvist tävlar för Gestrike RT och är en flitigt återkommande gäst när det vankas backtävlingar i Sundsvall.

Årets tävlingar lär han aldrig glömma, natten mot den första tävlingsdagen utsattes nämligen hans bil för ett ordentligt sabotage som kunde ha slutat riktigt illa.

– Dels hade de klippt av kamremmen, men sparat lite grann. Den gick av när jag stod på tomgång. Sedan hade både gaspedalen och växelspaken fått sig några rejäla sparkar också och det här är verkligen läskigt. Det är ju inte första gången bilar saboteras här utan det var ju någon händelse i fjol också, suckar Jimmy Holmkvist.

• Har du personligen upplevt något liknande tidigare?

– Nej, det har jag inte och det här är helt åt helvete. Det märks ju att det är någon som är kunnig på bilar som har gjort det här också.


Polisutredning

Arrangörsklubben SMK Sundsvall ser allvarligt på det inträffade och har vänt sig till polisen.

– Det kommer att bli en polisutredning på der här och det är riktigt allvarligt. Det ska inte få hända, säger Otto Jagebo, ordförande i SMK Sundsvall.

• Vad kan ni som klubb göra för att förhindra att sådant här inträffar?

– Vi ska ta upp och titta på vad vi kan göra, men det är svårt. Det är till stora delar en ideell verksamhet och ska vi då ta in extra folk som jobbar med övervakning på natten så kostar det ju mycket. Vi får invänta och se polisutredningen, vi kan säkert få några rekommendationer därifrån också.

Under lördagen tvingades Jimmy Holmkvist låna en bil för att kunna tävla och blev då tvåa.

Under den sista tävlingsdagen var bilen lagad – och då blev det seger direkt.

Jimmy Holmqvist blev totalsegrare i back-SM i klass 1.

– Kul, det är alltid speciellt att vinna på SM och det här är tredje året i rad som jag vinner, berättar Jimmy Holmkvist.

De lokala förarna (Per Ohlsson, Anders Lodén, Janne Ericsson, Mikael Persson och Lars-Åke Svedin) hade inga större framgångar, men Per Ohlssons fjärdeplats från lördagen small högt.


Chansade i går

– Det var ett kanonresultat för mig som smäller högt, men i dag var det bara en skuffelse. Vi hade gjort om lite i fjädringen och det var för få åk för att hitta riktigt rätt, sedan var det ju dåligt väder och det påverkade också, berättar Per Ohlsson och fortsätter:

– Sedan gjorde jag en chansning i dag och gasade på lite för mycket på en raka så jag åkte av. Men så där är det, man måste prova. Ingen kommer ihåg en fegis. Skillnaden mellan succé och fiasko är hårfin.

Dela
  • +1 Intressant!