Johansson siktar mot Allsvenskan

vill spela i allsvenskan. Förre Sundsvall Hockey-kaptenen Oscar Johansson vill inte spela i division I med Borås utan nu siktar han in sig på att kunna skriva ett allsvenskt kontrakt. Foto: ARKIV/SOFIE WIKLUND

Oscar Johansson följer inte med sitt lag ned i seriesystemet.Nu, när det står det bortom all tvivel att Borås HC säsongen 2012/2013 spelar i division I, letar 24-åringen ny klubbadress.– Allsvenskan kommer i första hand, säger Sundsvall Hockeys före detta lagkapten.

Det går knappast att ge Oscar Johansson någon skuld för att hans lag inte kan hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.

I fjol var han Sundsvall Hockeys lagkapten och lagets främste målskytt, 18 gånger hittade han nätet. Precis i stil med säsongen innan, då utan lagkaptensbindeln, ständigt slitande i tabellens bottenskick.

Efter att ha slutat femma i Kvalserien till Hockeyallsvenskan med Sundsvall kritade Oscar Johansson under våren på ett kontrakt med klubben som klarade sig kvar: Borås HC.

Nyligen hemmastadd

Där skulle Timråsonen Johansson, som aldrig flyttat från Sundsvallsområdet tidigare, ta nästa steg i karriären. Det blev inte en särskilt långvarig tjänstgöring som hockeyspelare i sin nya klubb. Borås möter nämligen inte kraven för en elitlicens och degraderas därför.

– Jag flyttade ner för tre veckor sedan och har alla grejer uppackade, säger han.

• Hur är dina känslor gentemot klubben nu?

– Det är bara tråkigt och surt. Så som läget var trodde ju alla, både spelare och ledare i klubben, att de gjort rätt för sig och att det skulle räcka för elitlicens.

Borås kämpade in i det sista. Förra veckan kom beslutet från Svenska ishockeyförbundet om tvångsnedflyttning – först i tisdags meddelade klubben att de inte kommer överklaga.

Ser sig om på nytt

Plötsligt står Oscar Johansson klubblös. Inom en månad kommer de flesta klubbarna ha lämnat barmarksträningen och gått på is.

– Det är som det är. Det finns inte mycket mer att säga. Det kom som en chock för alla, det var inget man hade förberett sig på, säger Johansson, som inte följer med Borås ned i seriesystemet.

– Nej, inte i dagsläget. Jag vill till allsvenskan i första hand, sedan får vi se vad det finns för alternativ. Vi kollar runt just nu.

Så för den 24-årige forwarden, som nyss gjort sig hemmastadd i Borås, är det bara att packa trunken.

• Kommer du prata med Sundsvall?

– Det får vi se här framöver.

Dela
  • +1 Intressant!