Jonas Wallerstedts val: Hudiksvalls FF

Det blir ingen Jonas Wallerstedt i Selånger i höst.34–åringen föll för locktonerna från Hudiksvalls FF där han blir spelare – och assisterande tränare.– För två år sedan tänkte jag ”nej, aldrig att jag blir tränare”, berättar Wallerstedt.

Men nu har den rutinerade anfallaren, som spenderat våren i Superettalaget Umeå FC, tänkt om.

– På sistone har jag känt att ”fan, jag har ändå hållt på i ett antal år och det skulle väl vara dumt att kasta bort det”, säger Wallerstedt.

– Men jag har väl inga jättetankar på att bli tränare nu heller, men det ska bli kul att få känna på lite. Jag kommer väl fungera som en resurs.

Assisterar Sören Ericson

Wallerstedt blir spelande assisterande tränare i Hudiksvalls FF i Division II Norra Svealand där huvudtränaren är Sören Ericson, som under två säsonger var assisterande tränare i GIF Sundsvall.

– Sören känner jag ju jävligt väl och vi har fortsatt med att hålla nära kontakt hela tiden, även när jag varit uppe i Umeå, säger han.

Selånger FK, som leder Division II Norra, kan alltså sluta hoppas på förstärkning från den landslagsmeriterade anfallaren.

Ingen nysatsning

– Jag har ju haft (Anders) Högman i Giffarna, men det var ju bara en höst. Och sedan känner jag ju ingen spelare i Selånger, förklarar Wallerstedt och nämner den allsvenskt rutinerade målvakten Richard Richardsson, GIF-bekantingarna Pontus Silfver och Fredrik Broman samt GIF-profilen Fredrik Sundfors som känningar i hälsingeklubben.

Men det är inte tal om någon nysatsning för anfallaren som slog igenom redan för 17 år sedan.

– Det här gör jag för att det är kul. Jag kommer inte kunna vara med på allt, men så mycket jag kan, säger Wallerstedt.

Dela
  • +1 Intressant!