Lilla-VM: Svartvik vann P11-finalen

Svartvik IF:s P11-lag besegrade GIF Sundsvall i finalen.Stor matchhjälte blev Jesper Carström som gjorde båda målen för Svartvik.– Det känns skitskönt, säger matchvinnaren.

Det blev en rafflande final i Lilla-VM:s P11-klass. På ena sidan stod GIF Sundsvall Blå som på sin väg fram till finalen vunnit över Kuben svart i kvartsfinalen innan man stötte på hårt motstånd i form av Kuben gul i semifinalen. En semifinal som man vann med 1–0.

Förlorade med 1–5

På andra sidan stod Svartvik IF. Ett Svartvik som besegrade arrangörsklubben Matfors IF med 1–0 i kvartsfinalen innan man tog revansch på GIF Sundsvall vit i semifinalen.

– Vi torskade i gruppen mot Giffarna med 5–1. Så när vi mötte samma GIF-lag i semifinalen och vi lyckades vinna på straffar så kände vi att nu tar vi hem det här, säger Svartviks tränare Tobbe Fanberg.

I finalen väntade alltså ett nytt lag med GIF Sundsvalls klubbmärke på tröjorna. Lagom till matchstart så drog även regnvädret in över Thulevallen. Ett Thulevallen som annars klarat sig utan påhälsning från regndropparna. Men spelarna i de båda lagen lät sig inte påverkas av det dåliga vädret.

Händelserik final

Det skulle visa sig bli en final som innehöll det mesta. En straff för vardera lag, missade målchanser, fina räddningar, fina dribblingar och givetvis en massa kamp. När domaren förkunnade att matchen var över utbröt stort jubel på ena sidan. På den andra sidan var det inte fullt lika glada miner. Essvik drog det längsta strået och kunde efter en 2–1-seger titulera sig ”världsmästare”. Jesper Carström, som alltså stod för Svartviks båda mål beskriver sina mål enligt följande:

– På det första målet så driver ”Alex” upp bollen på kanten och slår en bra passning till mig vid straffområdes kanten innan jag rullar in bollen. Andra målet gör jag på straff efter att jag blivit neddragen precis när jag kommit in i straffområdet.

Men det krävs fler individer än en målskytt för att vinna matcher. Målvakterna är minst lika viktiga och en bra målvakt hade Svartvik i Wilhelm Stenman.

– Han är egentligen utespelare, men han gör det riktigt bra. Under turneringens gång har han bland annat tagit tre straffar, berättar en nästintill tårögd Tobbe Fanberg innan han fortsätter:

– Killarna gör en suverän turnering. Alla kämpar för klubbmärket på bröstet.

Dela
  • +1 Intressant!