”Måste se mig omkring”

tung säsong. Christian Brink får dåligt med speltid och nu är han inställd på att byta klubb. Foto: ARKIV/MATS OLSSON

Första juli fick han börja prata med andra klubbar.Det mesta talar nu för att Christian Brink kommer att lämna GIF Sundsvall.– Får jag inte speltid här så måste jag se mig omkring, säger mittbacken.

Christian Brink var en av de tongivande spelarna förra säsongen när GIF Sundsvall tog steget upp i Allsvenskan. Totalt blev det 24 matcher, varav 22 från start, för den norske mittbacken som gjorde fyra mål under förra säsongen. I årets Allsvenskan har det endast blivit sju framträdanden.

– Som fotbollsspelare så vill man spela fotboll och får jag inte göra det här så måste jag få göra det någon annanstans, säger den 29-årige norrmannen som kom till Giffarna från norska Lyn inför säsongen 2009.

Intresse finns

Brink kom alltså till Giffarna efter att lagt åkt ur Allsvenskan 2008 och har därmed varit med på hela resan tillbaka till den svenska fotbollens finrum. Men nu talar det mesta för att han kommer att lämna laget. Antingen när transferfönstret öppnar den första augusti eller efter säsongen.

– Om Giffarna vill att jag ska stanna säsongen ut så blir det ju så. Vi får se vad som händer, det är några dagar kvar till första augusti samtidigt som vi har hela augusti. Men jag har inte hört någonting om att stanna så det får man väl tolka som om att det kanske är dags att flytta på sig, säger Christian Brink.

Även om inte Brink själv vill avslöja vilka klubbar som visat intresse så bekräftar han att det finns klubbar i både Allsvenskan och lag i Norge som hört av sig.

• Vad är det som gör att du inte har fått spela?

– Jag vet inte riktigt vad som har hänt, jag har inte fått några förklaringar till varför jag inte får spela. Stefan (Ålander) och Marcus (Danielsson) har spelat bra och det gör ju att blir svårt att peta dem. Samtidigt så känns det som att man gjorde ett så pass bra jobb förra säsongen och inte fått någon förklaring nu, ingenting. Visst, i ett lag så ska man ha det här med konkurrens, men jag tycker ändå inte att jag fått de chanser jag borde ha fått, säger Brink.

Två matcher från start

Endast två matcher från start har det blivit för norrmannen hittills i Allsvenskan. I omgång fem i hemmatchen mot Örebro samt i den efterföljande bortamatchen mot IFK Göteborg. Efter förlusten mot IFK Göteborg har det inte blivit något fler framträdande i startelvan för Christian Brink.

– Visst, i ett lag så ska man ha det här med konkurrens, men jag tycker ändå inte att jag fått de chanser jag borde ha fått, säger en besviken Brink.

• Är det bara prestationerna på planen som ligger bakom att du inte fått så mycket speltid?

– Jag vet inte. Kanske är det andra fotbollsrelaterade saker bakom det som gör att det är bäst för mig att fortsätta karriären någon annanstans, säger Brink som även berättar att han inte fått något svar efter den magnetröntgen av hans knä som genomfördes under förra veckan.

Dela
  • +1 Intressant!