Miljonsegraren bjuds in till Sundsvall Open Trot

mot bergsåker?. Friction imponerade i Jubileumspokalen och har nu fått ett wild card till Sundsvall Open Trot. Foto: KANAL 75

Det stora affischnamnet Orecchietti har fått startförbud och kommer inte.Nu hoppas Bergsåker på vinnaren av Jubileumspokalen, Friction.I går fick tränaren Stefan Melander ett wild card till Sundsvall Open Trot.– Jag har inte bestämt mig ännu, men det är inte helt iskallt, säger Melander.

På söndag är det anmälningsstopp till Bergsåkers storlopp Sundsvall Open Trot, men ännu återstår det en del platser att fylla.

För Bergsåker bjöd onsdagen på ett bakslag då Stefan Hultmans stjärna Orecchietti galopperade bort sig i starten av Jubileumspokalen. Hästen fick sedan ett startförbud på tio dagar och kommer att missa Sundsvall Open Trot.

– Det var den häst som jag var mest nöjd över att ha kvalat in till loppet, men nu kommer han inte att tävla här. Det är klart att det känns tråkigt då hästen var ett av våra affischnamn, men så här det inom travet, säger Henrik Lindgren, sportchef på Bergsåker.

Nu får Henrik Lindgren sikta in sig på att hitta ett nytt namn och varför inte segraren i Jubileumspokalen, Friction? Stefan Melanders femåring imponerade stort på Solvalla då han krossade hela fältet.

– Han står först i kön nu och han kommer att bjudas in till loppet. Jag hoppas verkligen att han kommer och det var ett imponerande lopp han gjorde på Solvalla, säger Lindgren.

Stefan Melander var mäkta nöjd med sin egen häst efter uppvisningen på Solvalla och stänger inga dörrar till Bergsåker.

– Det kanske blir så, det är inte alls omöjligt. Vi får se hur hästen tagit loppet, men jag tror att han klarat sig bra då det fanns krafter kvar i loppet, säger Melander.

Och tillägger:

– Jag vill gärna ge honom ett träningsjobb innan för att få känna att allt är bra.

• När gör du det?

– Förhoppningsvis på söndag morgon då jag vet att det är anmälning till Bergsåker på söndag.

Friction har haft problem med halsen och det hämmade resultaten, men en operation har löst allt.

– Han är otroligt bra och jag tror hästen mått bra av att stå över lite unghästlopp. Nu känns det som med Iceland och han utvecklas hela tiden. Insatsen han gjorde på Solvalla var riktigt stark och jag hade bomullen kvar i öronen på honom. Men samtidigt är det en bit kvar upp i den yppersta eliten till hästar som Sanity och Beanie M.M., säger Melander.

För Henrik Lindgren återstår det nu några riktigt spännande dagar innan startlistorna släpps på söndagskvällen.

Under gårdagen stod det helt klart att Henrik Larssons elitlopshäst Caballion kommer till Bergsåker. Caballion var tvåa i ett V75-lopp på Solvalla under onsdagskvällen och det räckte för att övertyga Henrik Lindgren.

Dela
  • +1 Intressant!