Montén: ”Vi ska utnyttja farten och styrkan vi har”

• Tomas Montén har genomfört sitt första ispass som huvudtränare för Timrå IK.

Han har gjort sin första isträning som huvudtränare för ett lag i Elitserien.Tomas Monténs arbete med att forma premiärtruppen kan börja – och på forwardssidan slåss 17 spelare om tolv platser.– Ett bra problem, säger nye Timråtränaren.

Timrå IK hämtade sin nye huvudtränare från Stockholm och Djurgården.

Tomas Montén går samma väg som ”Kenta” Johansson och Challe Berglund har gjort – och i går genomförde han sin första isträning som huvudtränare för ett elitserielag.

– Kul att vara igång. Oavsett vad man gör under försäsongen så är det hit man vill. Ända sedan jag skrev på för Timrå är det den här dagen man har tänkt på och längtat efter, säger Tomas Montén och fortsätter:

17 forwards i truppen

– Jag har strävat efter att få vara huvudtränare och var ett tag inställd på Allsvenskan den här säsongen, men när Timrå hörde av sig kändes det rätt direkt.

Nu är hans arbete med att forma premiärtruppen igång och i och med Niklas Nordgrens namnteckning har Montén hela 17 forwards till förfogande.

– Vi har en otrolig konkurrenssituation på forwardssidan och det har vi sökt efter hela tiden. Att ha 17 forwards är ett bra problem. Utan Niklas hade vi 16 forwards och bara det är en bra konkurrenssituation men nu spetsas det ytterligare.

• Hur viktig blir Niklas Nordgren för er?

– Alla spelare är jätteviktiga för oss men Niklas har kanske lite mer med sig i bagaget och kommer bidra otroligt mycket med sin rutin. Han blir en stor tillgång för oss.

Sex veckor till premiär

• Hur vill du att ni ska spela i vinter?

– Jag är ingen företrädare för att man ska spela på ett speciellt sett offensivt eller defensivt. För mig handlar det om att vinna matcher och det kan man göra på olika sätt. Sedan är det klart att vi har ett skridskostarkt lag och vi ska utnyttja farten och styrkan som vi har.

Det är sex veckor kvar till elitseriepremiären hemma mot AIK – nu kan Tomas Montén inleda arbetet med att forma laget.

Dela
  • +1 Intressant!