Myrestam kan missa matchen mot Mjällby

skadad. GIF Sundsvalls vänsterback David Myrestam kunde inte träna i går på grund av smärtor i ena foten. Nu är han ett osäkert kort inför bortamatchen mot Mjällby i morgon. Foto: SCANPIX

Smärtan i foten försvinner inte.Dagen innan avresa vilade David Myrestam från träning och nu är det oklart om han finns med i truppen mot Mjällby i morgon.– Han har lite svårt att belasta foten, säger P-A Forsberg, naprapat i GIF Sundsvall.

Den onda foten som David Myrestam ådrog sig i hemmamatchen mot Malmö sista matchen innan uppehållet vill inte släppa. Fotproblemet ställer till problem för vänsterbacken som inte kunnat träna kontinuerligt under den gångna veckan.

– Har haft problem med foten ett tag nu, och under veckan har han gått på och av från träningarna, säger Giffarnas tränare Sören Åkeby.

Hoppas ha David med

I dag åker laget till Mjällby för att spela bortamatch i morgon, om Myrestam kommer att finnas med i bussen är ännu oklart, men GIF-managern är hoppfull.

– Jag hoppas att David är med, men jag vet inte. Jag får besked om det i morgon (läs: i dag).

Myrestam har blivit undersökt av lagets naprapat, P-A Forsberg, som är fåordig kring fotskadan.

– Han har lite svårt att belasta foten, säger Forsberg.

Forsberg tror ändå att Myrestam är i speldugligt skick på lördag, men om Myrestam inte kan spela står inte Sören Åkeby helt handfallen. Robert Lundström gjorde ett piggt inhopp mot Åtvidaberg vilket tyder på att han är spelsugen. Fredric Jonson stod för en riktigt bra insats på sin högerkant som också är värdefull.

Dibba klev också av

Fler GIF-spelare fick kliva av träningen under torsdagen. Pa Dibba klev av träningen efter en smäll i en närkamp med assisterande tränare Joel Cedergren.

– Det är ingen fara med honom, säger P-A Forsberg om Dibba.

På anfallarfronten är det lugnt och behagligt för Sören Åkeby med hela och friska spelare.

Simon Helg fick i den senaste matchen mot Åtvidaberg en smäll mot benet, men nu räknar man med att han ska vara redo för spel. Likaså med Daniel Sliper som har haft problem med en lårskada. Sliper har under den senaste veckan tränat för fullt och ska nu vara tillbaka i truppen.

Dagbladet sökte David Myrestam under gårdagen för en kommentar men utan att lyckas.

Dela
  • +1 Intressant!