Njurunda SK: "En fullträff"

• Fredrik Modin och Erik Gustafsson ställs mot varandra när Icebreakers möter Njurunda Allstars. Men de kommer vara på samma sida under moderklubbens hockeyskola. ”En dag blir det alltid att man är med”, säger Fredrik Modin.

Njurunda SK:s 40-årspresent kom ett år i efterskott.När välgörenhetslaget Icebreakers ville fira sitt tioårsjubileum valdes Modin & Zetterberg-hallen som en av två spelplatser.– En fullträff att hockeyskolan är samtidigt, jublar Rolf Bredberg från hockeysektionen.

Redan i fjol togs kontakten, med ambitionen om att kröna Njurundas 40-årsjubileum med en match mellan Icebreakers och division I-laget Njurunda.

Då spelades välgörenhetsmatchen i Umeå.

I år blir Njurunda spelort – med ett välgörenhetslag späckat till bristningsgränsen med den svenska gräddan av ishockeyspelare.

– Många tycker att det är fantastiskt roligt att matchen ska spelas i Modin & Zetterberg-hallen med de här spelarna. Och det är ju inget att hymla om att det här är en hockeytokig region, säger Rolf Bredberg och tillägger:

– Jag hoppas att många tar chansen nu. Att få se hockey av den här kalibern, med behållningen att intäkterna går till regional välgörenhet. Det är en fantastisk möjlighet.

A-laget ska bjuda upp till dans, förstärkta av andra spelare med Njurundaanknytning.

Som Philadelphia Flyers-backen Erik Gustafsson, till exempel.

”Fler guldkorn”

23-åringen behövde inte fundera länge när Rolf Bredberg ringde och hörde sig för om han var sugen på att vara med.

– Jag var med på hockeyskolan i fjol men jag tror att det var åtta år sedan jag drog på mig Njurundatröjan senast. Det ska bli skitroligt att komma tillbaka, träffa alla grabbar och spela på hemmaplan, säger han.

Nyblivne SM-guldmedaljören Sebastian Lauritzen samt rivige forwarden Mathias Månsson ser också ut att ta på sig moderklubbströjan.

– Vi har några fler guldkorn, men de är inte riktigt klara än, säger Bredberg.

Zetterberg flyger in

Ungdomarna som deltar i hockeyskolan detta år får extra bonus. Inte nog med att Henrik Zetterberg kommer göra sitt första ispass tillsammans med dem – samtliga 116 deltagare ges biljett till matchen.

– Det är väldigt speciellt att tänka på vad de här proffsen offrar för att vara på plats och stötta det här projektet. På tisdagskvällen flyger ”Zäta” från Spanien och bilar sedan upp under morgonen, och det är ju bara ett exempel, säger Rolf Bredberg.

 • NSK Allstars preliminära laguppställning

  Den preliminära laguppställningen för NSK Allstars presenterades i går. Den ser ut så här:

  Målvakter: Olle Alvebjörk, Viktor Sundström, båda Njurunda SK.

  Backar: Johannes Westring, Pascal Åberg, Douglas Selander, Niklas Elfgren, Alfred Lindgren, Anders Modin, alla Njurunda SK, samt Erik Gustafsson, Philadelphia Flyers och Rikard Franzén, AIK Hockey.

  Forwards: Ove Öström, Stefan ”Steven” Jonsson, Emil Svelander, Anton Schön, Jesper Karlsson, Gustav Håkansson, Robin Bredberg, Simon Engström, David Åslund, Per Kallberg, samtliga Njurunda SK, samt Sebastian Lauritzen, Brynäs IF och Mathias Månsson, Aalborg (Danmark).

  Den som vill se matchen bör absolut inte räkna med att biljetter ska finnas kvar på matchdagen, onsdag 8/8. Tre olika biljettyper finns:

  En för de som vill se matchen.

  En för de som vill se matchen och dessutom träffa spelare och ledare.

  En för de som vill se matchen och dessutom medverka på banketten efter matchen på Södra berget.

Dela
 • +1 Intressant!