Nyckelduo riskerar att missa premiären

• Granlos Patrik Svensson (t.h.) dras med en lårskada och riskerar att missa seriepremiären. Foto: ARKIV/THERÉSE NY

Både Johan Samuelsson och Patrik Svensson riskerar att missa superligapremiären.Nu börjar en kamp mot klockan för den skadade duon.– Det skulle kännas skittråkigt att inte kunna vara med nu när det roliga börjar, säger Svensson.

Om två veckor, den 19 september för att vara exakt, så spelar Granlo BK premiärmatchen i Superligan, hemma mot Storvreta.

Då riskerar nykomlingen att komma till spel utan två av lagets största stjärnor, Johan Samuelsson och Patrik Svensson.

Båda två har fått problem med lårskador.

Svensson tvingades kliva av i finalmatchen, mot IBK Dalen, i Nolia cup i Umeå i söndags.

– Det var mitt i ett löpsteg som det högg till. Så jag klev av direkt och fick ett bandage runt låret, berättar Svensson.

I går undersöktes han och det visade sig att det rör sig om en bristning i muskelfästet i låret.

Tackar nej till landslaget

– Hur allvarlig skadan är återstår att se. Om jag blir borta en vecka eller fem har jag ingen aning om. Det enda jag vet är att jag ska vila i dag och i morgon och sedan börja köra rehab, säger Svensson och fortsätter:

– Jag hoppas kunna spela i premiären, men det är ju bara två veckor dit, så det finns inga garantier. Men jag hoppas verkligen att jag kan spela då. Det här har man ju sett fram emot så mycket, så det skulle kännas skittråkigt att inte kunna vara med nu när det roliga börjar.

Johan Samuelsson var uttagen till landslagslägret i Växjö torsdag-söndag den här veckan, men det tvingas han nu tacka nej till.

Två träningsmatcher

– Det känns dumt att chansa, så jag har meddelat att jag inte åker dit, säger han.

Samuelsson gjorde ett försök att spela mot Team Thorengruppen i fredags, men fick känningar av sin skada och tvingades kliva av.

Nu börjar han, liksom Patrik Svensson, en kamp mot klockan för att hinna bli kvitt skadan innan seriepremiären.

– Det är laserbehandling och rehab som gäller i två veckor nu. Men förhoppningsvis kan jag spela i premiären. Men jag har lärt mig att man inte ska stressa tillbaka från sådana här skador, för då är det lätt att dra upp dem igen, säger Samuelsson, och tillägger:

– Det vet jag av egen erfarenhet då jag hade en liknande skada för några år sedan. Då gjorde jag misstaget att kliva på för snabbt och fick ett bakslag. Man måste lyssna på kroppen.

Den kommande helgen skulle Granlo ha arrangerat en miniturnering i Sporthallen där GBK, Umeå City och Sirius skulle delta. Men då Sirius endast har möjlighet att spela mot Granlo så blir det helt enkelt två träningsmatcher för Granlo istället. På lördag möter laget Umeå City och på söndag Sirius.

Dela
  • +1 Intressant!