Occhione Jet tog revansch på banrekord

• Occione Jet slog nytt banrekord, och sitt egna rekord, när fyraåringen vann V65-1 i går på Bergsåker.

Occhione Jet floppade i Norrlands Grand Prix.I går kom revanschen när Stig H Johanssons italienska flygmaskin sprang nytt banrekord, 1.11,2 inför 4235 personer i publiken.– Det här är något utöver det vanliga, säger kusken Erik Adielsson.

Det gick undan värre på Bergsåker i går kväll.

Banan inledde Sundsvall Open Trot-helgen med två banrekord i de tre första loppen.

Värst var Stig H Johanssons flygmaskin Occhione Jet som vann V65-1 på 1.11,2 efter att ha avslutat sista 500 meterna på 1.10,5 och inlett 500 meter på 1.09,9.

Snacka om revansch efter den stora floppen i Norrlands Grand Prix i slutet av juli.

Nu var det en helt annan häst som Bergsåkerspubliken fick se och segerkusken Erid Adielsson var rejält nöjd med sin springare.

– Han gör det bra alltså, han gör det är på ett väldigt fint sätt och det här är något utöver det vanliga, säger Erik Adielsson.

Hästen utmanades rejält i spetskörningen av Torbjörn Jansson och Oasis Bi.

– Det gick jättefort i början, sedan fick jag ta upp lite. Sedan gick Torbjörn ut och satte lite mer press sedan gick han tillbaka 700 kvar och då tog min häst i rejält, samtidigt som jag inte ville ta upp och börja dra i honom när det var så kort bit kvar.

I Norrlands Grand Prix besegrades Occhione Jet av Vincennes och Stig H Johanssons häst förlorade även i sin näst senaste start – men i går kväll sprang hästen både eget rekord och nytt banrekord för fyraåriga hingstar och valacker via tiden på 1.11,2.

Inom V65 i går fick vi se en hemmaseger.

Den tog Ulf Ohlsson tillsammans med Hulte Magnus i i kallblodsloppet över den ovanliga distansen för kallblod, 3140 meter.

– Jag hade på känn att det här skulle vara en perfekt distans för den här hästen och det var de ju verkligen. Den här kan bli riktigt bra om han fortsätter att utveckla sin snabbhet, säger Ulf Ohlsson.

Noterbart är att tränaren till hästen, Leif Jonsson, är inne i ett fantastiskt stim.

Han vann nämligen Kriteriestoet för kallblod så sent som i söndags tillsammans med Hulte Nova (350 000 kronor) och nu kom en ny, fin seger när Hulte Magnus sprang in 100 000 kronor.

– Jag har vältränat, säger Leif Jonsson när han försöker förklara framgångarna.

Åke Svanstedt är tillbaka i stan och det går inte obemärkt förbi.

Han vann V65-5 med egentränade Conrads Garland på fina tiden 1.11,5.

– Han ska få fortsätta starta på i sådana här lopp, jag tror att han har lättare att tjäna fina pengar så här än på V75, säger Åke Svanstedt som är glad över at vara tillbaka i sin gamla hemstad.

– Det är kul att få träffa lite bekanta igen, men man hinner inte så mycket för det är ju tävlingarna som man är här för, säger Åke Svanstedt som verkligen kan få stå i centrum i dag.

Klassklättraren Mr Picolit är storfavorit och favorit är han även med Sebastian K. i Sundsvall Open Trot.

– Jag har väl ingen riktig toppchans, det är svårt att veta var Mr Picolit står i formen efter halsoperationen, säger Åke Svanstedt.

Vid 14.30-tiden i dag får vi svaret på det.

Dela
  • +1 Intressant!