Open Trots första wildcard till Sanity

• Arbetet med startfältet till Sundsvall Open Trott går nu vidare för Bergsåkers travbanas sportchef Henrik Lindgren. Åke Svanstedts Sebastian K. kan bli nästa häst att erbjudas ett wildcard. Foto: ARKIV/Mats Olsson

Fyra hästar är inkvalade till Sundsvall Open Trot och Sanity har fått ett wildcard.Åke Svanstedt kan bli den andra som erbjuds en fribiljett med Sebastian K.– Den hästen gjorde det näst bästa loppet i Hugo Åbergs, säger sportchefen Henrik Lindgren.

Startfältet till Sundsvall Open Trot som körs på Bergsåker den 25 augusti börjar ta form.

Sedan tidigare är Oracle, Yield boko, Orecchietti samt Nahar inkvalade.

I går mottog – och accepterade – Malin Löfgren en inbjudan med Sanity.

– Det hade jag på känn och det är en häst vi hela tiden haft i tankarna. Han har bevisat att han duger i de största loppen och han gick otroligt bra till slut i Hugo Åbergs Memorial. Det var förmodligen den hästen som gick allra fortast över mål, säger Henrik Lindgren, sportchef på Bergsåkers travbana.

Vann miljonlopp nyligen

Sanity genrepade inför elitloppet på Bergsåker den 20 april då han vann överlägset men i Elitloppet var hästen inte frisk och lyckades inte ta sig till final.

Därefter har hästen vunnit miljonloppet Norrbottens Stora Pris och medverkat i Färjestads Jubileumslopp, Årjängs Stora Sprinterlopp samt Hugo Åbergs Memorial.

Nu går arbetet vidare med att få ihop startfältet men drömnamnet Commander Crowe lär inte bli mer än en dröm.

– Det ska vara om de kan tänka sig att ta bussen hit med hästen, men det är väl 0,001 procents chans till det, säger Henrik Lindgren.

Sebastian K. högaktuell

Tvåa i Hugo Åbergs Memorial var Sebastian K. som gjorde sin första start från Åke Svanstedt.

Hästen var klar tvåa, travade 09,0 och är ett hett alternativ till Sundsvall Open Trot.

– Svanstedt är populär här hemma och hästen var den som gjorde det näst bästa loppet i Hugo Åbergs. Han är i allra högsta grad aktuell och jag ska prata med Svanstedt och höra hur han tänker.

• Vilka andra hästar är aktuella?

– Många namn är aktuella. Caballion, Quarcio du Chene, Kadett C.D., You Bet Hornline och Raja Mirchi exempelvis. Lutfi Kolgjini har tackat nej med Elliott Hall som var inkvalad men han ville starta Raja Mirchi. Just nu har jag bara två wildcards kvar och det är många hästar som slåss om platserna.

• Utländska hästar som Classic Grand Cru och Wishing Stone?

– De finns väl med men i nuläget är det flera svenska hästar som jag rankar före.

Efter Jubileumspokalen, som körs på Solvalla den 15 augusti, kommer arbetet med startfältet att intensifieras.

Dela
  • +1 Intressant!