Orken tröt igen för Svartviks IF

Svartvik var det bättre laget i den första halvleken mot serieledarna Stöde och gick upp till en tvåmålsledning efter paus.Men sedan sloknade laget helt – igen.– Halva laget, inklusive mig själv, har ju krampkänningar i andra, säger Svartviks tvåmålsskytt Johan Matsson efter 4–3-förlusten.

Hemmapubliken bjöds på en pangstart på höstsäsongen.

Det var knappt så att gemene man hunnit sätta sig till rätta i kvällssolen innan Viktor Svanström jobbade fram bollen till Johan Matsson som drog till från distans – och 1–0-bollen satt fint i kryssregionen.

Just duon Svanström och Matsson skulle figurera flitigt i Svartviksoffensiven.

Vid 2–1-målet var det Svanström som sprang sig fri och rundade målvakten med en lång bolltouch och Matsson som påpassligt kom springande och rullade in sitt andra mål i den öppna buren.

2–1 till bottenlaget Svartvik stod sig in i paus mot serieledande Stöde som vunnit 10 av 11 matcher under våren.

– Jag tycker att vi är klart bättre i första halvlek och det är kul att se att vi kan spela bra mot de allra bästa lagen, säger första halvleks tvåmålsskytt, Johan Matsson.

När sedan Viktor Svanström jobbade med sig bollen och hängde dit 3–1 i början av andra halvlek anade de rödklädda en lika oväntad som efterlängtad hemmaseger mot vårens suveräner.

– Man tänkte väl att ”nu ska det räcka till poäng i alla fall”, säger Johan Matsson.

Men icke.

Fysiskt stora och starka lagmaskinen Stöde ångade igång i samma veva som Svartviksspelarna började gå på knäna.

Två snabba hörnmål kvitterade tillställningen.

– Vi är inte nonchalanta, men vi är väl lite ofokuserade och det straffar sig direkt. Och när det andra hörnmålet kommer direkt så känns det ju nästan parodiskt, berättar Matsson.

4–3-målet kom sedan som ett brev på posten för den segermaskin som är Stöde IF, när ett långt inlägg seglade in över hemmamålvakten.

Tränaren Martin Carlsson kunde räkna in ännu en seger.

– Det var lite High Chaparall idag. Vi blev lite tagna på sängen i första halvlek som var katastrofal, säger Stöde-tränaren.

– Men idag vinner vi mycket på orken, summerar han.

Och Johan Matsson och hans krampkännande kompanjoner förlorade på densamma.

– Det har sett ut så här ett par gånger nu, vi har förlorat sista tjugo mot betydligt sämre motstånd än Stöde. Kanske måste vi jobba mer på orken, säger Matsson.

Svartvik–Stöde 3–4 (2–1)

Målskyttar, Svartvik: Johan Matsson 2, Viktor Svanström. Stöde: Linus Backlund, Johan Bergman, Jonas Södermark, Anders Carlsson.

Domare: Per Backlin.

Publik: 75.

Dela
  • +1 Intressant!