Plansatsningen

• Just nu håller det på att ske ett byte av konstgräs på Westhagen. Oleg (i traktorn) och Alexandr (till höger) jobbade i går med att ta bort den gamla mattan. Projektet med den nya mattan kostar fyra miljoner kronor, enligt uppgifter.

Nytt konstgräs på Westhagen, ny grusplan på Baldershov och en spontanidrottsplats i Skönsberg.Det händer mycket kring idrotten i Sundsvall just nu.– Det känns jättekul att kunna göra de här satsningarna, säger Henrik Blusi, chef för idrottsplatsenheten inom Kultur & Fritid.

Tre stora projekt när det gäller idrottsanläggningar är just nu på gång i Sundsvall.

I Skönsberg byggs en spontanidrottsplats som ska innehålla en konstgräsplan som mäter 40x20 meter med sarg runtom och som ska utrustas både med basketkorgar och mål för olika bollsporter.

– Det tror vi kommer att vi bli en riktigt bra lösning, då man kan använda planen till många olika sporter, berättar Henrik Blusi.

Friidrottarna gynnas också

Och på Baldershov ska en ny grusplan, som ska kunna nyttjas av både fotbollen och friidrotten, anläggas.

– Det blir en ny fullstor fotbollsplan som även kan användas av friidrottarna. Och fyll till den kommer att tas från bygget av den nya E4:an. Så det beror lite på hur snabbt det går med bygget av den när det gäller hur snabbt vi kan göra klart den planen. Kanske blir det redan under hösten, men definitivt senast till våren, berättar Blusi.

Och på Westhagen blir det en ny konstgräsmatta.

Just nu håller den gamla mattan, som legat där i elva år, på att tas bort och den här veckan ska den nya läggas in.

– Den gamla mattan var rejält sliten, så det var på tiden att den byttes ut. Den hade använts i otroligt mycket timmar och vi vet den använts till mycket spontanidrott utöver de officiella timmarna, så det är inte så konstigt, säger Blusi, som är mycket nöjd över valet av den nya mattan.

Nytt högtalarsystem

Det nya konstgräset, som levereras av företaget Nordic sport, går under namnet ”Profoot Max 50 GB” och fyllningen är svart SBR-gummi. Spelytan blir 65x105 meter och totalytan blir 68x108 meter.

Anläggningen kommer även att utrustas med nya fotbollsmål, inklusive sjumannamål, och nytt högtalarsystem och ska slutbesiktigas 27 juli.

– Det här är ett konstgräs av mycket hög kvalité från en leverantör som har väldigt god renommé i den här branschen. säger Blusi och fortsätter:

– Vi kommer att fylla mattan med extra mycket gummi så att den dels ska likna naturgräs så mycket som möjligt dels ska hålla länge. Vi hoppas att den ska hålla 5-7 år innan vi behöver byta ut den, säger Blusi.

Enligt uppgifter blir kostnaden för det nya konstgräset fyra miljoner kronor för Sundsvalls kommun inklusive upptagning och borttransport av den gamla konstgräsmattan.

Dela
  • +1 Intressant!