SBK-trion redo för landskamp

• Från vänster syns Kennedy Katende, Erfan Kakahani och Otto Wallin – Sundsvalls hemmahopp i boxningslandskampen mot Frankrike.

Sundsvalls BK kommer till start med tre boxare i landskampen mot Frankrike. Erfan Kakahani, Kennedy Katende och Otto Wallin ser fram emot att försvara de svenska färgerna i sporthallen. – Det ska bli otroligt roligt att få boxa en landskamp tillsammans med Erfan och Otto, säger Katende.

På lördag är det dags för boxningslandskamp mellan Sverige och Frankrike i Sundsvalls sporthall.

Tre hemmaboxare kommer vi att få se i ringen: Erfan Kakahani, Kennedy Katende och Otto Wallin.

– Det ska bli riktigt kul med landskamp här på hemmaplan. Och Otto har ju vunnit över den killen han möter nu enda gången de mötts tidigare, så jag tror på en bra chans för honom att ta en ny seger, säger Sundsvallstränaren Christer Starrin, och fortsätter:

– Kennedys och Erfans motståndare vet jag däremot inget om. Men jag hoppas naturligtvis att de kommer att göra bra matcher de också.


"Vet inte ett dugg"

Sundsvalls största stjärna, Kennedy Katende, har dock varit sjuk och är högst osäker på sin form.

– Jag har varit sjuk i en och en halv vecka, så jag är inte alls där jag vill vara formmässigt. Och hade landskampen inte gått på hemmaplan så hade jag tackat nej. Men nu får jag luta mig mot min erfarenhet och hoppas att det kommer att gå bra, säger han.

Katende möter Bakary Mamadou Diabria i 81-kilosklassen, en boxare han inte vet något om.

– Jag vet inte ett dugg om honom. Men ibland kan det vara en fördel. För när man förberett sig på att en boxare boxas på ett visst sätt så kan det vara svårt mentalt att ställa om om han boxas på ett annat sätt än man förberett sig på. Vet man inget om honom så går man bara in och kör och är mer öppen för vad som kan hända, säger Katende.

Erfan Kakahani möter Abdellhafid Benaicha i 52 kg och Kakahani är verkligen laddad.

– Det här har jag tränat för och sett fram emot under hela sommaren. Det ska bli väldigt kul att få möta någon från det franska landslaget, som är ett av de bästa i världen, säger Kakahani, och tillägger:

– Jag var besviken över att jag inte kom med till OS. Så nu är målet att ta mig till EM i maj, för att på så vis få en revansch. Och då gäller det att prestera bra i sådana här matcher som i den här landskampen.

I supertungvikt ställs Otto Wallin mot Ibrahima Mariko, som Wallin besegrade då de möttes i Paris i fjol.


Wallin matchsugen

– Han är en typ av boxare som passar mig bra. Han är lite kortare än mig, ungefär som Kennedy. Men samtidigt går det inte att slappna av, för allt kan ju vända på ett slag. Det har jag lärt mig, säger Wallin, och syftar på när han blev knockad i OS-kvalet i våras.

Wallin var tvungen att vila från all sparring i fyra månader på grund av den hjärnskakning som knocken i OS-kvalet resulterade i.

Så han är av förståeliga skäl väldigt sugen på att gå en match igen.

– Formen känns väldigt bra. Jag känner mig starkare på alla sätt jämfört med i OS-kvalet i våras. Jag har tränat med Håkan (Andersson) hela sommaren och känner att jag både blivit starkare och explosivare. Och så har jag börjat köra mental träning med Åke Fjellström. Och jag var och sparrade i Norge förra veckan och då kändes allting bra. Så jag ser verkligen fram emot den här landskampen, säger Otto Wallin.

 • Matcherna

  Så här ser laguppställningarna i boxningslandskampen mellan Sverige och Frankrike i Sundsvalls sporthall den 20 oktober ut:

  • 48 kg: Laila Sekaf, FRA–Elin Rönnlund, SWE

  I den lättaste viktklassen ställs Haninge BK:s Elin Rönnlund mot Frankrikes Laila Sekaf, som var tvåa på franska mästerskapen senast. Rönnlund är regerande svensk mästare och var med i VM i Kina senast.

  • 52 kg: Abdellhafid Benaicha, FRA–Erfan Kakahani, SWE

  Hemmaboxaren Erfan Kakahani, med tre SM-guld, möter Abdellhafid Benaicha, som tog silver i franska mästerskapen i år.

  • 54 kg: Ségolène Lefebvre, FRA–Juliana Söderström, SWE

  Juliana Söderström är regerande svensk mästare och var med i VM i Kina. Hon ställs mot Ségolène Lefebvre.

  • 56 kg: Riad Labidi, FRA–Bashir Hassan, SWE

  Bashir Hassan är veteranen i det svenska laget med ett EM-brons och sju SM-guld på meritlistan. Hassan, som tävlar för Djurgården, möter Riad Labidi, som var tvåa på franska mästerskapen i år.

  • 57 kg Maiva Hamadouche, FRA–Linnéa Strandell, SWE

  Linnéa Strandell, från Djurgården, tog nyligen ett silver i den internationella turneringen Nikolaev City Cup och ställs mot Maiva Hamadouche, som deltog i VM i Kina i våras.

  • 60 kg: Estelle Mossely, FRA–Nina Jelic, SWE

  Som Frankrikes starkaste kort på damsidan får Estelle Mossely räknas. Hon är regerande fransk mästare och gick till kvartsfinal i VM i Kina. Mosselly ställs mot Malmös Nina Jelic, som är regerande svensk mästare.

  • 69 kg: Chabane Fehim, FRA–Nurbo Bozan, SWE

  Nurbo Bozan från IFK Linköping, som är med i Team Rio-satsningen, ställs mot Chabane Fehim, som är regerande fransk mästare i 64 kg, men som nu alltså går i 69 kg.

  • 75 kg: Kamel Chenni, FRA–Loran Batti, SWE

  Team Rio-deltagaren Loran Batti, som fortfarande är junior, ställs mot Kamel Chenni. Batti har ett brons från UEM och är uttagen till JVM senare i höst.

  • 81 kg: Bakary Mamadou Diabria, FRA–Kennedy Katende, SWE

  Hemmaboxaren Kennedy Katende ställs mot Bakary Mamadou Diabria. Katende var med på OS i Peking 2008 och har tävlat i AIBA:s nya proffsliga WSB de två senaste säsongerna.

  • +91 kg: Ibrahima Mariko, FRA–Otto Wallin, SWE

  Hemmaboxaren Otto Wallin, som avgjorde förra årets landskamp mot England i den allra sista matchen, ställs mot Ibrahima Mariko i en supertungviktsmatch.

Dela
 • +1 Intressant!