Seger mot Gefle med två provspelare i U21

GIF Sundsvall lyckades äntligen besegra Gefle IF.Två provspelare imponerade rakt igenom i 90 minuter.– Riktigt bra match av båda två, säger tränaren Roger Franzén.

GIF Sundvall har haft otroligt svårt mot Gefle IF de senaste åren – men i går kom äntligen en seger då Johan Eklunds enda mål i den andra halvleken räckte till tre poäng i U21-serien.

De båda provspelarna, Linus Christensen, 21, från Värmdö samt Durim Berisha, 26 från Spårvägen, spelade båda 90 minuter – och svarade för pigga insatser.

– Det var riktigt kul att se Linus löpstyrka och passningsskicklighet. Jag blev imponerad när jag såg honom ta den där löpningen på 40 meter trots att det var i 90:e minuten, han visade härlig inställning, säger Roger Franzén.

Även Durim Berisha svarade för en pigg insats och hade med lite flyt blivit tvåmålsskytt då han hade två frilägen.

– ”Durra” har jag följt i många år i Stockholm och han visade upp precis de egenskaper som jag ville se. Han är explosiv och skapade även flera bra lägen själv, säger GIF-tränaren.

De båda provspelarna tränar med Giffarna den här veckan och kommer se lagets match mot Åtvidaberg på lördag.

Därefter får framtiden utvisa vad som sker.

Spelarna själva säger så här om deras första match:

– Det var en kul match att spela. Det är genom att spela matcher som man får visa vem man är och vad man kan. Vi hade mycket boll och det här laget spelar bollen efter marken, det är jag van vid från Värmdö också så det gick snabbt att komma in i det, säger Linus Christensen.

– Utifrån förutsättningarna tycker jag att det gick bra, men jag skulle ha hängt två mål. Först var jag lite chockad över det högre tempot men jag vande mig snabbt, säger Durim Berisha.

• Känner du att du har stärkt dina aktier, Durim?

– Svårt att säga, det går mycket tankar just nu.

Berisha, som nyligen återhämtat sig från en korsbandsskada.

– Jag slet av det i november och var borta i fem månader. Jag har tränat hårt för att komma tillbaka och jag gjorde även några matcher och mål i Spårvägen innan jag åkte upp hit, berättar 26-åringen.

GIF Sundsvall lyckades äntligen besegra Gefle – med två provspelare i laget.

Återstår att se hur Giffarna hanterar de båda grabbarna framöver.

GIF Sundsvall–Gefle IF 1–0 (0–0)

1–0 (53) Johan Eklund.

Domare: Sebastian Nilsson, Sundsvall.

Publik: 150.

Dela
  • +1 Intressant!