Segerglädje för IFK Timrå i F08/09-klassen

Slutspelet i klassen Flickor 08/09 i Mid Nordic Cup dominerades helt av hemmaföreningen.IFK Timrå kom nämligen etta, tvåa och trea i turneringen.– Hur kul som helst, sa tränaren Angelica Reis.

IFK Timrå ställde upp med tre lag i klassen Flickor 08/09 i Mid Nordic Cup under den gångna helgen. Normalt så spelar tjejerna tillsammans i samma lag men i cupen var de uppdelade i tre olika lag.

Resultatet?

Samtliga tre lag gick till semifinal.

Där möttes IFK Timrå Blå och IFK Timrå Blå/Vit i en match som slutade 2–1 till Blå/Vit.

I den andra semifinalen möttes IFK Timrå Vit och BIK SK Röd. Timrålaget vann med 3–1 och därmed var en guldmedalj säkrad för Timrå.

Finalen mellan de två Timrålagen blev riktigt jämn och IFK Timrå Vits Hanna Nordström gjorde matchens enda mål i slutet av den andra halvleken.

– Det kändes bra, sa segerskytten om avgörandet.

Hon tyckte inte att det kändes så speciellt att möta sina lagkamrater.

– Vi har gjort det många gånger förut, sa hon.

Nova Reis spelade i lag Blå/Vit som förlorade finalen, men hon var trots det nöjd med turneringen och att samtliga tre Timrålag tog sig så långt.

– Det var roligt. Några vinner och några åker ut. Jag tycker att man får bli glad, men man behöver inte bli jätteglad, sa hon med tanke på att Timrålagen mötte varandra i slutspelet.

Samtidigt som Nova och Hanna spelade final så vann IFK Timrå Blå matchen om tredjepris med 4–0 mot BIK SK Röd – och därmed hade Timrå lagt beslag på samtliga tre medaljer i hemmaturneringen.

– Det är väl smått otroligt, och det är ju extra roligt eftersom det här är vår egen cup. I serien har vi två lag, men i cuper brukar vi dela upp oss på tre och det är aldrig några sura miner, säger Angelica Reis som en är en av lagets tränare.

Hon får medhåll av tränarkollegan Fredrik Forslund.

– Efter semifinalen var spelarna i det ena laget lite ledsna men nu jublar vi tillsammans allihop. Det är ingen toppning alls utan vi delar lagen rakt av. I gruppspelet mötte de två finallagen varandra och då vann det andra laget med 1–0 efter ett mål i sista minuten, i dag var det det andra laget som lyckades peta in den, sa Forslund.

Efter slutspelet stod Timrålagen på scenen och fick ta emot medaljerna tillsammans, och cupansvariga Marie Edström njöt.

– Det var fantastiskt att se när de stod på scenen och sjöng ”We are all the winners” tillsammans, det är lagkänsla det, sa hon.

Dela
  • +1 Intressant!