Selånger FK jagar en skräll mot Ljungskile

Säsongen har varit en framgångssaga så långt.I morgon får Selånger en ny chans att skrälla då man tar emot Ljungskile i Svenska Cupen.– Chansen finns där även om det inte är så stor, säger tränaren Anders Högman.

Som nykomling har Selånger FK stått för en riktigt stark säsong i division II norrland.

Laget leder serien med två poäng men med en match mer spelad än tvåan Mariehem.

– Som nykomling ska det egentligen inte vara möjligt att gå så bra. Det är över förväntan, men samtidigt så har vi tagit alla poäng av egen kraft, säger tränaren Anders Högman.

Föll mot Härnösand

Senast blev det dock förlust i seriespelet då tabelltrean Härnösand blev för svåra tidigare i veckan. Härnösand vann det mötet med 3–2 efter tre mål av förre IFK Sundsvallsspelaren Anthony Allison.

I morgon väntar ännu tuffare motstånd för Selånger då man tar emot Ljungskile i Svenska Cupens andra omgång.

Selånger tog sig vidare från den första omgången genom att besegra Salsåker-Ullånger och nu väntar Superettalaget Ljungskile på hemmaplan. Ett Ljungskile som just nu ligger sexa i Superettan.

– Vi ska pröva att vinna, vi har lite information om dem och ska försöka ställa upp på ett passande sätt. De gör saker lite snabbare och är kanske lite rejälare, men fotbollsmässigt tror jag inte att det är så stor skillnad, säger Selångerstränaren.

”Ska få genomkörare”

Samtidigt ser han cupmatchen som ett viktigt tillfälle att ge värdefull speltid åt några av spelarna som behöver det inför hösten. Bland annat Kristian Wedmark, Christoffer Brännström och Anton Adamsson.

– De ska få en ordentlig genomkörare, det kan bli viktigt i fortsättningen, säger Anders Högman.

I Selånger saknas endast Petter Henriksson som är avstängd.

Dela
  • +1 Intressant!