Selångers skyttekung tränar med Giffarna

GIF Sundsvall och Haugesund närmar sig en uppgörelse kring David Myrestam.Samtidigt provtränar tre nya spelare med Giffarna den här veckan – däribland Selångers skyttekung Ahmad Khreis.– Det är det här man vill varje dag, säger Khreis.

Durim Berisha, Linus Christensen, Tom Perman, Seon-Min Mon, Samuel Mensah och Robert Stene har redan varit här.

Denna vecka provtränar BK Forwards Dana Kuhi samt Selångers Ahmad Khreis och Robert Hammarstedt med GIF Sundsvall.

Trion gjorde första träningen med Giffarna i går och kommer finnas med fram till torsdag.

– Det här är kul, en riktig utmaning, säger Khreis efter sin första träning.

• Hur tycker du att du hängde med på första träningen?

– Man hängde med så länge lampan lyste, haha. Sista kvarten var jag riktigt trött men efter ett par pass kommer man vara inne i tempot.

Ahmad, som delar ledningen i skytteligan i division II med Mariehems Kim Lundmark via tolv fullträffar vardera, inspireras av att få chansen att träna med ett allsvenskt lag på nära håll.

– Det är jäkligt bra och det är ju det här man vill göra varje dag, säger han.

• Vad tror du att det här kan leda till?

– Det vet man aldrig, jag blev inbjuden för några dagar sedan och jag är bara glad att få chansen.

• Är det några fler klubb ar i någon högre serie än division II som hört av sig?

– Det är ingenting jag vill prata om. Jag är inställd på att spela klart den här säsongen med Selånger, sedan får vi se vad som händer.

Ska utvärdera

Urban Hagblom, rekryteringsansvarig i GIF Sundsvall, kan inte lämna något besked redan nu om man kommer gå vidare med någon av provspelarna som är här eller redan varit här.

– Vi kommer att göra en utvärdering inom några veckor, kring alla killar som har varit här. Det finns inte så mycket mer jag kan säga just nu, det beror helt på hur det ser ut i vårt lag och vilket kompetensbehov vi har, säger Urban Hagblom.

GIF Sundsvall är samtidigt mitt uppe i förhandlingar men den norska klubben Haugesund när det gäller David Myrestam.

Vänsterbacken har redan skrivit på ett fyraårskontrakt som börjar gälla i januari – men GIF är hoppfullt om att kunna sälja honom redan i augusti.

– Vi har en bra dialog med Haugesund, säger Hagblom.

• Kan du säga om ni är nära varandra nu i budgivningen?

– Ja, det är vi. Det skulle förvåna mig om vi inte kommer överens.

Mensah kan ersätta

Ersättaren kan i så fall heta Samuel Mensah, ghananen från Östersunds FK som provspelade med GIF under förra veckan. Den 23-årige ytterbacken ska fortsatt vara intressant, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

– Jag pratade med GIF senast i dag om bland annat Mensah. Jag upplever att det finns ett konkret intresse från deras sida, säger Kindberg.

Har intresset intensifierats?

– Jag skulle säga att vi har haft konkreta förhandlingar om honom länge. Vi diskuterar om och när en övergång skulle vara aktuell och om eventuell ersättning. Det är mycket som ska stämma för båda parter, säger Kindberg.

Dela
  • +1 Intressant!