Stekheta målskyttar ska ta Ånge till tvåan

säsongens fynd?. Benny Matsson tror att Oskar Nordlund (höger) är säsongens fynd i division III. Nordlund har gjort 14 mål och tillsammans med Elliot Kårelind gör han succé i Ånge. Foto: ARKIV/MICKE ENGSTRÖM

Ånge IF har som nykomling gjort succé i division III och laget slåss för avancemang.Två stekheta målskyttar i form av Elliot Kårelind och Oskar Nordlund har en stor del i framgången.För den sistnämnde är det dessutom första säsongen som han satsar fullt ut på fotbollen.– Han måste vara seriens fynd i år, säger tränaren Benny Matsson.

Efter 15 spelade omgångar ligger nykomlingen Ånge IF trea i division III södra norrland.

Laget har en poäng upp till Hille som just nu har lagt beslag på kvalplatsen och till serieledande Kvarnsveden har Ånge sex poäng.

Tar man en titt i skytteligan ligger laget bra till även där.

Unge anfallaren Elliot Kårelind har producerat 15 mål och ligger tvåa i seriens totala skytteliga.

– Det är över förväntan, målet var att göra ungefär 15 totalt men att ha gjort det redan nu är klart godkänt, säger Kårelind som representerat Ånge i femman, fyran och trean. Nu hoppas han få spela med moderklubben även i division II.

– Det vore riktigt coolt, det kunde man inte tro när man var 13 och fick börja i A-laget, säger han.

Bakom honom i skytteligan skuggar en annan lagkamrat. Yttermittfältaren Oskar Nordlund har levererat 14 mål den här säsongen. Dessutom har han gjort åtta assist – och som om det inte vore nog så gör Nordlund sin första ”riktiga” fotbollssäsong.

Har spelat ishockey

Tidigare har han satsat på ishockeyn och bland annat representerat Vännäs, Björklöven och Leksands juniorer. På somrarna har det blivit några fotbollsmatcher med Ljunga IF och den här säsongen är den första som han spelar fotboll fullt ut.

– Med tanke på att jag inte spelat fotboll seriöst på fyra år så kan jag inte vara annat än nöjd. I början trodde jag inte ens att jag skulle ta en plats men jag fick chansen. Efter uppehållet har jag känt att det går framåt och jag börjar bli vän med bollen, säger 19-åringen som är muntligt överens med Kovland inför den kommande hockeysäsongen.

– Förut var det bara hockey men nu vet jag inte. Helst vill jag inte välja idrott men jag måste nog göra det snart, säger han.

Division III är inte stoppet

Ångetränaren Benny Matsson tror på en ljus framtid för både Kårelind och Nordlund.

– Det är inget snack om att division III inte är deras stopp, båda har potential att spela högre. Sedan gäller det att man får chansen också, men det är ambitiösa killar som lägger ned mycket tid. Då blir det utveckling, säger han.

Samtidigt som den målfarliga duon imponerat går Ånge som lag starkt i seriespelet. I dag tar man emot tabellfyran Hofors på hemmaplan.

– Vi har hela tiden varit inställda på att vi ska etablera oss i serien. Men nu ser vi att vi har chans på kvalplatsen och då siktar vi på det, säger Benny Matsson.

Dela
  • +1 Intressant!