Stjärnorna som kan bli aktuella

NHL och spelarfacket är fortfarande en bra bit ifrån en överenskommelse.Vid en eventuell lockout blir spelare som Henrik Zetterberg, Anton Strålman, Anton Lander och Tom Wandell högaktuella för Timrå.– Det skulle vara lättast att få hit dem, säger sportchefen Kent Norberg.

Minns ni säsongen 2004/05?

Då lirade spelare som Aki-Petteri Berg, Miikka Kiprusoff, Henrik Zetterberg och Fredrik Modin i Timrå.

En lockout för den kommande NHL-säsongen är fortfarande aktuell eftersom NHL och spelarfacket fortfarande inte nått en överenskommelse.

Spelarfackets Donald Fehr säger att klubbägarna har gjort så att det finns ”väldigt tuffa berg att bestiga”. Facket är i nuläget inte berett att lägga ett motbud till ägarnas bud.

Spelarna får i dag 57 procent av intäkterna, men ägarna uppges vilja sänka denna andel till 46 procent.

Kommer inte parterna överens kan en ny lockout bli ett faktum och då blir ett gäng NHL-spelare högaktuella för Timrå.

”De vill spela där borta”

Egna produkter som Henrik Zetterberg och Anton Lander lär stå överst på önskelistan.

Sedan blir tidigare Timråspelare som Anton Strålman, Magnus Pääjärvi-Svensson, Anders Lindbäck, Tom Wandell, Frans Nielsen och Peter Regin samt Njurundafostrade Erik Gustafsson högaktuella.

– Det är klart att det är de grabbarna som skulle vara mest intressant för oss då. Spelare som är härifrån och de som har en historik hos oss är givetvis aktuella. Det är alltid lättare att få hit sådana spelare också, säger Timrås sportchef Kent Norberg och fortsätter:

– Men jag tror inte att det blir någon lockout och det är inget jag lägger tid på att fundera över.

• Vad hoppas du på?

– Att det inte blir någon lockout. NHL-killarna vill spela där borta och då är det bättre att de får spela i sin egen liga. Elitserietrupperna är ändå i princip klara redan så det är bättre att vi kör på i våra egna ligor.

• Vad minns du från förra lockouten?

– Det var jättekul, men då ställdes hela NHL-säsongen in så då hade vi ju spelare med redan från början.

Flera elitserieklubbar har redan börjat diskutera hur man vill ha det vid en eventuell lockout.

– Det slår ju sönder lite av långsiktigheten. De flesta har fyllt sina trupper sånär som på någon plats. Men det är svårt att säga nej till sådana spelare. Samtidigt ska man väga in att det är en viss lön de ska ha, som går över budgeten, och de tar ju platser för yngre som är tänkta att vara med i framtiden. Det får sina konsekvenser, säger HV 71:s sportchef Fredrik Stillman till Sportbladet.

Avtalet går ut 15 september

En reglering av hur många NHL-proffs som ska till Sverige kan därför bli aktuell.

Timrås sportchef har ingen bestämd uppfattning i den frågan.

– Man kan ju vända på det också, det är säkert roligt för de yngre spelarna att få se NHL-stjärnorna på nära håll. Sedan har vi ju ingen begränsning för utlandsimporter så varför ska vi begränsa antalet lockout-spelare. Jag förstår inte det snacket, säger Kent Norberg.

Avtalet mellan NHL och NHLPA går ut den 15 september.

Förhandlingarna mellan de båda facken går vidare.

Dela
  • +1 Intressant!