Sundsvall HK inställt på krig för kontrakt

Efter premiärsegern mot Boden har det gått tungt för Sundsvall HK i Division II Norra. Mot Vassunda i går kom den tredje raka förlusten. – Vi får kriga för nytt kontrakt, säger tränaren Thomas Engberg.

Sundsvall HK fick en bra start på handbollens Division II Norra när man besegrade Boden i premiären med 20–17 för några veckor sedan.

Sedan dess har det gått tyngre.

Först föll laget med 17–40 mot Enköping och sedan blev det förlust med 25–43 mot HF SIF.

Hemma mot Vassunda i går kom tredje förlusten i rad när bortalaget vann med tio bollar (23–33).


"Stundtals bra"

– Stundtals är det bra men vi spelar lite på distans och tar en massa dumma avslut när vi är en mot en. Vi skjuter på målvakten, det är inte han som räddar. Egentligen är det bara Oskar (Gill) och Olle (Fandén) som sticker dit näsan och vill ta smällarna, säger Sundsvallstränaren Thomas Engberg efter förlusten.

På försäsongen höll Sundsvall jämna steg med just Vassunda när man möttes i en träningsmatch. Den gången föll Sundsvallslaget med 20–21 – i går var man inte i närheten av de siffrorna.

– I fjol slog vi det här laget på hemmaplan. I början såg det bra ut i dag också med bra försvarsspel och kontringar så som vi vill spela, säger Engberg och fortsätter:

– Det här är en match som vi ska kunna vinna tycker jag, de andra två lagen som vi förlorat mot tidigare är nog för bra.


Gill siktar högt

Under inledningen av serien har Sundsvall HK haft en del spelare borta men nu är samtliga tillbaka i spel. Trots det räknar man med en tuff säsong.

– Vi får kriga för nytt kontrakt, men det visste vi ju redan. Några lag kommer säkert att dra ifrån i toppen, så vi måste vinna de rätta matcherna. Helst vill vi ju ha fyra lag bakom oss för att slippa kval, säger Thomas Engberg.

Nämnde Oskar Gill blev Sundsvalls främste målskytt med åtta mål i går, men det räckte inte för att laget skulle få några poäng med sig från matchen.

– Framåt har vi för lite tålamod och bakåt är vi inte på tå, vi står stilla och tittar på, säger Gill.

Han har tidigare dragit till sig intresse från lag högre upp i seriesystemet men än så länge valt att stanna i Sundsvall.

– I år har jag inte pratat med något lag men framöver vill jag spela högre upp, och självklart vill man spela i Elitserien någon gång, säger han.

Nu ligger fokus på spel med Sundsvall och Oskar Gill tror att laget har goda chanser att klara sig kvar.

– Vi har bra spelare tycker jag men än så länge har inte alla varit på topp samtidigt. Det måste vi vara om vi ska kunna ligga i mitten av den här serien, säger Sundsvallsspelaren.


Sundsvall HK–Vassunda IF 23–33 (12–19)

Mål, Sundsvall: Oskar Gill 8, Maxim Simonov 5, Isak Sjödin 4, Olof Fandén 3, Louis Halland 2, Jon Melin.

Domare: Henrik Svensson, Anders Rietz.

Publik: 53.

Dela
  • +1 Intressant!