Sundsvall Hockey pressade AIK

Sundsvall Hockey stod upp bra mot AIK och föll bara med 0–2.Och i dag får man förstärkning av elitserierutinerade backen Marcus Högström.– Jätteschysst av Marcus att ställa upp då vi har ont om folk. Och vi skulle naturligtvis vara jätteglada om han ville stanna hos oss, men jag tror han siktar högre än så, säger Sundsvallstränaren Daniel Olsson.

Förra veckan smygstartade årets upplaga av den klassiska hockeyturneringen SCA-cupen, med matchen Timrå IK–Modo Hockey.

Men det är under det här veckoslutet som resterande delen av matcherna spelas.

I går klev arrangörsklubben, Sundsvall Hockey, in i handlingarna, då man mötte AIK.

Och Sundsvall svarade för en stark insats och det syntes verkligen inte att det skiljer två divisioner mellan lagen i år.

Det bör dock tilläggas att AIK saknade flera ordinarie spelare. Esa Pirnes, Dick Tärnström, Björn Melin, Fredrik Hynning, Josh McNevin, Tobias Viklund, och Jonas Liwing saknades alla.

Och i målet valde man att ställa Alexander Hamberg istället för givne förstemålvakten Daniel Larsson.

I den första perioden var AIK det bättre laget, men de två övriga perioderna var spelmässigt jämna och med en större effektivitet framåt så hade Sundsvall till och med kunnat vinna.

Men AIK tog bättre tillvara på sina chanser och kunde vinna med 2–0, efter mål av Broc Little och Joakim Nordström.

Det första målet tog på en spelare och ändrade riktning, vilket ställde Sundsvallsmålvakten Sammy Gustafsson, ny från Kiruna IF till i år.

Gustafsson får dock ta på sig det andra målet, ett inte alltför märkvärdigt skott som retfullt långsamt gled in mellan benen och in i mål.

– Sammy gjorde en jättebra match. Andra målet får han ta på sig, men i övrigt så var han jättebra. Han är lugn och trygg där bak och det tror jag våra backar uppskattar, sa Sundsvallstränaren Daniel Olsson, som var nöjd med det mesta.

– Vi är jättenöjda med matchen totalt sett. Självklart är det alltid tråkigt att förlora. Och med tanke på de chanser vi skapar så hade vi mycket väl kunnat vinna. Men jag tycker vi gör en mycket bra andra och tredje period. I första var det väl lite spänt, men sedan kommer vi igång, fortsatte han.

• Vad är du mest nöjd med i ert spel?

– Försvarsmässigt så är jag jättenöjd. Jag är jättenöjd med det arbete vi lägger ned och att vi lägger ned jobb på rätt ställe. Vi hade pratat om att jobba inifrån och ut och det gjorde vi på ett bra sätt.

– Och jag är även nöjd över hur många chanser vi skapar. Det är bara målen som saknas och jag hade unnat grabbarna att få göra några i dag, för det var de värda.

Sundsvall har ont om folk på backsidan och John Bergström bet ihop och spelade, trots att han legat sjuk i tre dagar.

– John ska verkligen ha en eloge för att han orkar spela och han gör det jättebra, sa Olsson.

Men till dagens match, mot Modo, och morgondagens, mot Timrå, så får laget en välkommen förstärkning.

Marcus Högström, som spelat i Elitserien med Skellefteå och Timrå, gör comeback i Sundsvall.

– Jätteschysst av Marcus att ställa upp då vi har ont om folk, säger Sundsvallstränaren Daniel Olsson.

• För ni några diskussioner med Högström angående ett kontrakt?

– Nej, det gör vi inte. Vi skulle naturligtvis vara jätteglada om han vill stanna hos oss, men jag tror han siktar högre än så. Så det tror jag tyvärr inte blir aktuellt.

Dela
  • +1 Intressant!