Sundsvall Hockey värvar från Timrå

Sundsvall Hockey värvar från Timrå IK.20-årige backen Patrik Edlund gör sin första seniorsäsong med division I-klubben.– Kul att det är lokalt förankrat, säger sportchefen Stefan Lindqvist.

För den högerfattade backen, som står noterad för sex elitseriematcher med moderklubben Timrå, blir det inte första gången som Sundsvallströjan träs över huvudet. Under säsongen som gick lånades han ut för en match med laget.

190 centimeter långe Patrik Edlund bar kaptensbindeln i Timrås J20-lag i de 15 matcher han spelade.

Kontraktet sträcker sig över ett år.

– Det är en jättebra kille som jag följt ett antal år, han har haft lite skador som satt käppar i hjulet för honom, men jag hoppas verkligen att han nu får köra fullt ut hos oss och ta nästa steg. Han kommer att bidra med en hel del nytta i defensiven med sin storlek och räckvidd, säger Stefan Lindqvist.

Värvningen är ännu ett förverkligande av ambitionen att bygga ett lokalproducerat och ungt Sundsvall Hockey i jakten på en plats i Hockeyallsvenskan.

– Vi har ett klart ungt lag, genomsnittsåldern är under 22 år nu. Men det är helt i paritet med hur vi tänker, det är viktigt för Sundsvall att bygga en stomme för framtiden och det är kul att det är lokalt förankrat. Patrik Edlund tillhör de spelare som kan ta rollen och skapa en stark identitet, säger Lindqvist.

Dela
  • +1 Intressant!