Svedberg: ”Alla har tagit sitt personliga ansvar”

• Fystränaren Joakim Svedberg drog igång fystesterna i går. Nu ska Daniel Bellissimo och hans lagkamrater visa var de står någonstans. "Alla har tagit sitt personliga ansvar under semestern”, sa Svedberg.

Timråspelarnas fysresultat är bättre nu än vid samma tidpunkt i fjol – trots kortare förberedelser.Något som glädjer fystränaren Joakim Svedberg.– Alla har tagit sitt personliga ansvar under semestern och det här laget vill prestera, säger han.

Timråspelarna är tillbaka efter semestern.

Laget inleder den första träningsveckan med fystester – och efter den första dagen är Joakim Svedberg nöjd med vad han ser.

– Spontant så är det här laget betydligt mer vältränat än i fjol, det är vad jag kan se just nu även om inte alla tester är klara. Det är mer power i grabbarna och de är mer explosiva. Vi har pratat mycket om det personliga ansvaret under sommarledigheten och grabbarna har verkligen tagit sitt ansvar i år. Det här laget vill prestera, säger Joakim Svedberg.

En detalj som sticker ut är att laget har en månads kortare förberedelser den här säsongen.

”Vi har klarat det bra”

– I fjol började vi träna den fjärde april, men eftersom vi spelade i Kvalserien drog det ut på säsongen och vi började den tredje maj i stället. Vi har tvingats träna tuffare under en kortare period. Det finns risker med det, men vi har klarat det bra och faktum är att spelarna visar upp bättre resultat jämfört med i fjol.

Gårdagen bestod av styrke- och powertester.

I dag väntar snabbhetstest i form av olika sprintövningar. Dessutom ska kvickheten och koordinationen testas.

Tester i Östersund

– Sedan åker vi till Östersund (Vintersportcentrum) på måndag och genomför konditionstester där. Jag är jätteglad att föreningen valde att kosta på så vi får åka dit. Det ger exakta resultat och det är det jag vill ha.

Den här säsongen har samtliga Timråspelare förutom Mat Robinson (ansluter på torsdag) och Daniel Bellissimo funnits med från starten och det har betytt mycket, enligt fystränaren.

– Om alla är på plats direkt så finns det inga genvägar. Då har jag bra koll på alla och då vet jag att alla gör det man ska. Sedan ger det mer för gruppen att träna tillsammans också, då kan man pressa varandra och ta ut det där lilla extra, menar Joakim Svedberg.

• Är det någon spelare som sticker ut?

– Som vanligt är det Simon Önerud. Han är oerhört vältränad men överlag är alla väldigt bra tränade. Grabbarna når bättre resultat i år.

Dela
  • +1 Intressant!