Testresultaten för TIK: + 31 sekunder

• Yared Hagos är en av Timråspelarna som förbättrat sig mest sedan testerna i maj. ”Yared Hagos ökade med 5 enheter. Det är riktigt mycket på kort tid”, säger Timrå IK:s fystränare Joakim Svedberg. Foto: Arkiv/Therése Ny

31 sekunder bättre uthållighet jämfört med testerna i maj.Även när det gäller konditions- och mjölksyretesterna gör Timråspelarna markanta förbättringar.– En stor och bra förbättring på kort tid, säger fystränaren Joakim Svedberg.

Under den gångna veckan har Timrå IK genomfört konditions- och mjölksyretester på Vintersportcentrum i Östersund.

Precis som när det gäller styrke- och fystesterna så presterar spelarna bättre resultat än tidigare.

– Vi har fått ett kvitto som är mycket värt. Grabbarna fick både göra konditionstester men vi testade även förmågan att producera mjölksyra och det var rejäla förbättringar. Om man jämför med när grabbarna var upp till Östersund i maj så är det en rejäl förbättring nu. Om man räknar ut snittvärdet så sprang de totalt 31 sekunder längre nu än i maj och det är en mycket stor förbättring på så pass kort tid, säger Timrå IK:s fystränare Joakim Svedberg.

• Hur gick testerna till?

– Först fick de springa tio kilometer i timmen i tio minuter som uppvärmning. Därefter tio kilometer i timmen i fem minuter, 13 kilometer i timmen i tre minuter och 15 kilometer i timmen i två minuter. Därefter var det vila och stretching och sedan körde vi mjölksyretester. Då sprang grabbarna 15 kilometer i timmen på löpbandet med en ökning på två grader varannan minut när det gäller lutningen på bandet. Då springer man till man stupar helt enkelt.

Imponerade

Tjuriga Timråspelare sprang, sprang och sprang – och resultaten imponerade.

– De här grabbarna har en otrolig förmåga att ta ut sig själva. Många spydde efteråt och det här är riktigt tuffa tester. Många var nervösa innan testerna för man vet vad som väntar.

Två spelare stack ut ordentligt när det gäller ökningen sedan testerna den tolfte maj.

– Alexander Larsson ökade med 7,5 enhet och Yared Hagos ökade med 5 enheter. Det är riktigt mycket på kort tid, berättar Joakim Svedberg och fortsätter:

– Totalt sett så är både mjölksyretåligheten och konditionen bättre i laget och det ser riktigt bra ut.

Tydlig övergång till is

Nu väntar en tuff träningsvecka där övergången till ispass blir allt mer tydlig.

– Kvalitéten på ispassen har inte varit så hög hittills men nu gör vi en successiv övergång så att det blir fler ispass än fyspass. Det gäller att vara försiktig med den övergången så att man inte åker på några skador men det kommer bli tuffare och tuffare även på ispassen nu, säger Joakim Svedberg.

Dela
  • +1 Intressant!