Dramatik när Friction vann i gulddivisionen

hårt i mål. Storfavoriten Friction (invändigt) var på väg mot en promenadseger i gulddivisionen. Då närmade sig stallkamraten Haraldinho (vänster) och man var tvungen att ta till målfoto för att se vem som var först i mål. Foto: KANAL 75

Friction infriade favoritskapet i Norrländskt Varmblodsmästerskap – med minsta möjliga marginal. Av rädsla för Bergsåkers måldomare vågade inte Stefan Melander driva sin häst den sista biten. – Jag ville inte bli avstängd för drivning, här på Bergsåker är de extra hårda på det, säger "Tarzan".

Efter segern i Jubileumspokalen på Solvalla i mitten av augusti försökte Friction utmana den svenska traveliten i Sundsvall Open Trot på Bergsåker.

Ingen lycka där – men under helgen var han tillbaka på banan som favorit i Norrländskt Varmblodsmästerskap.

Den här gången gick det bättre – och det såg ut att bli en "promenad i parken" men hästen höll på att åka dit mot stallkamraten Haraldinho den sista biten.

– Det var ganska lugnt hela vägen, men sedan satt jag och fegade på upploppet för jag ville inte åka dit för drivning och bli avstängd. Här på Bergsåker är de extra hårda på det, säger Stefan "Tarzan" Melander.

Friction hade dock marginalerna på sin sida och vann Norrländskt Varmblodsmästerskap där förstapriset var 200 000 kronor.

Tvåa var stallkamraten Haraldinho som sprang in 100 000 kronor.

– "Harald" kom otroligt fort på slutet och jag trodde att han hann dit. Hästen (Friction) var inte som bäst i dag, säger Stefan Melander.

Stefan Melanders stall har nu kört in 21,8 miljoner kronor vilket är tio miljoner mer än i fjol.

Dela
  • +1 Intressant!