Vill hitta en ny Sanity

Blir ansvarig. Patrick Wickman leder Västernorrlands stall i Rixtravet 2013. Foto: ARKIV/MATS OLSSON

Lutfi Kolgjini och Pelle Lennartsson är de största namnen. Nu står det klart att Patrick Wickman blir Västernorrlands representant i Rikstravet 2013. – Det är klart att jag drömmer om att hitta en ny Sanity, säger han.

Femte november släpps andelarna till Rikstravet 2013 och bland deltagarna märks flera stora travprofiler.

Lutfi Kolgjini (Skåne), Pelle Lennartsson (Stockholm) och Henrik Larsson (Uppland) är tre av de 20 stallen som deltar i tävlingen.

Bergsåker och Team Västernorrland får den här säsongen Patrick Wickman som ansvarig tränare.

– Gud vad roligt det ska bli. Jag har sökt varje år, men den här gången ringde de och frågade om jag var intresserad att vara med. Det här känns verkligen positivt, säger han.


Hoppas på Jeppas Nero

Så sent som under fjolåret tränade Wickman upp Clicquots Ceasar för att kunna vara med i tävlingen om han fick vara med. När det inte blev något såldes hästen till RIX-tränaren Björn Karlsson och han har tagit sig till en åttonde plats i tävlingen.

Han har jobbat efter samma modell den här säsongen och köpte redan i fjol Jeppas Nero på Kriterieauktionen.

– Jag har lagt upp träningen för honom under lång tid och jag tycker att hästen ser väldigt bra ut. Men ännu är det inte helt klart att det blir så, först ska han klara veterinärbesiktningen, säger Wickman.


Siktar på att vinna

Det var genom Rikstravet som Malin Löfgren lyckades få fram sin stjärntravare Sanity, för övrigt den Rikshäst som klarat sig bäst genom tiderna.

– Det är klart att jag drömmer om att hitta en ny Sanity och jag hoppas att vinna hela tävlingen, säger Patrick Wickman.

• Vad tycker du annars om Rikstravet?

– Det är väldigt positivt för travet och det ger ett bra fokus på sporten. Men jag skulle gärna se att tävlingen höll på under längre tid då tio månader är för kort tid.

För årets representant Thomas Claesson och Lass North Star så har säsongen varit tung. Hästen har kört in 6 800 kronor på sina fem starter för tränaren Thomas Claesson och ligger på 18 plats i tävlingen.

Etta på listan ligger Olle Alséns Charles Boko med 158 500 kronor som bland annat tävlat på V75.

Dela
  • +1 Intressant!