Tredje förlusten för det nya Timrå

ny förlust. Robin Perssons Timrå förlorade återigen mot Modo. Foto: MATS OLSSON

Tredje förlusten på lika många matcher.Nästa vecka vill Timtråtränaren Tomas Montén se en förbättring.– Nu kan man börja ställa lite krav, säger han.

Det blev ännu en förlust för Timrå IK när SCA-cupen inleddes i går. Den här gången vann Modo med uddamålet, 2–1.

Nye tränare Tomas Montén känner ändå ingen oro inför fortsättningen.

– Det är alltid roligt att vinna men det viktiga är att vi tränar bra och blir bättre. Sedan får man så klart mer go i laget om man vinner, men det kommer inte automatiskt utan man måste jobba för det, säger han.

Efter 1–3 mot Brynäs och 1–4 mot Modo tidigare under försäsongen var Timrå åtminstone närmare en seger i går.

– Några stunder har vi mycket spel och tryck och andra stunder har Modo det, det är lite typiskt försäsongsmatcher. Egentligen hade jag hoppats att det skulle vara lite mer välspelat men det kändes som båda lagen ville väldigt mycket. Ibland jobbar vi nästan i onödan, men det var en jätteviktig match att spela, säger Montén.

Efter tre träningsmatcher vill Timråtränaren nu se bättre prestationer framöver. Nästa vecka väntar fyra träningsmatcher för laget och efter att ha testat ett antal olika formationer kommer laget att börja sätta sig den kommande veckan tror Montén.

– Tre matcher behöver man för att komma igång, nu kan man börja ställa lite krav. Får man en roll måste man fylla den om man ska ha platsen, säger han.

En som krigar för en av de där platserna är centern Johan ”Bagarn” Andersson. Han tillhörde en av hemmalaget bästa spelare i går och är tillbaka på allvar efter den långa frånvaron (en blodpropp i lungan) i vintras.

– Ända sedan vi gick på is har jag känt mig pigg. Tidigare säsonger har jag ibland kört väldigt korta byten på matcherna för att jag varit lite rädd att bli trött. Det har inte riktigt kommit nu utan jag har hela tiden kunnat åka på och nu vågar jag bli trött, säger Andersson.

I gårdagens match såg han till att Timrå kvitterade i den andra perioden när han snyggt spelade fram Per Hallin till 1–1-målet.

– Jag hörde att ”Pelle” kom och jag hade en känsla av att det var tomt där. Det blev ett fint mål, säger han.

Anderssons insats imponerade på tränaren Tomas Montén.

– Med tanke på att han inte spelat på länge ser han bättre ut än jag trodde, han jobbar på bra, säger Montén.

Per Hallins 1–1-mål blev Timrås enda i gårdagens match och laget har nu endast gjort tre mål på tre träningsmatcher.

– Ett mål är på tok för dåligt men nu kommer vi i alla fall till lite lägen, sedan gäller det att sätta dit den. Men för oss gäller det att spela som vi ska och hålla oss till våra grunder. Varken anfallsspelet eller powerplay är där det ska vara men det är tidigt än, och det kommer, säger Tomas Montén.

Dela
  • +1 Intressant!