Tuff uppgift väntar för Dragons i Borås

• James "JJ" Miller, som tidigare har spelat i Sundsvall Dragons, har inlett starkt i sitt nya lag Borås. I kväll ställs han mot sitt gamla lag. Foto: ARKIV/EVA-LENA OLSSON

Sundsvall Dragons ställs inför en mycket svår uppgift i kväll. Borås har nämligen startat säsongen med fyra raka segrar. Och coachen Pat Ryan hymlar inte över målsättningen. – Vi har ett lag som kan vara med och slåss om SM-guldet i år, säger Ryan.

I kväll är det dags för en tidig seriefinal i årets basketliga när Borås Basket och Sundsvall Dragons möts i Borås.

Borås toppar tabellen efter att ha vunnit samtliga fyra matcher i inledningen och Dragons skuggar strax bakom efter tre segrar och en förlust.

I Borås återfinns fyra spelare med ett förflutet i Dragons och alla är de starkt bidragande till lagets framgångar.

Det handlar om Mike Palm, Henrik Carlsson, James "JJ" Miller och Terrence Oglesby.

De två sistnämnda kom till klubben inför årets säsong medan Palm och Carlsson funnits i klubben sedan flera år tillbaka.

"JJ" Miller toppar hela ligans poängliga på ett överlägset sätt efter fyra omgångar.

Den 33-årige amerikanske guarden, som gjorde två säsonger i Dragons i början av 2000-talet och tog ett SM-silver där, har ett poängsnitt på 27.25 poäng. Vilket är 6.25 bättre än tvåan på listan, Stockholm Eagles Omar Krayem.


Hyllar ex-drakarna

Och svensk-amerikanske centern Mike Palm, som också är 33 år, toppar returligan, med ett snitt på 11.25 tagna returer per match.

Även Oglesby och Carlsson har inlett bra. Den förstnämnde har gjort 17 respektive 14 poäng i sina två matcher medan den sistnämnde snittat 12,8 poäng på fyra matcher.

Och Boråscoachen Pat Ryan öser beröm över alla fyra.

– "JJ" Miller har visat att han är en riktig klasspelare och att han kommer att bli väldigt viktig för oss. Och Mike Palm har man blivit bortskämd med att han levererar i match efter match. Och Oglesby har varit mycket bra han också. Han är en härlig fighter som kan göra mål. Och Henrik Carlsson är en riktig klippa som börjat säsongen strålande, säger Ryan.

• Vad säger du om er inledning med fyra raka segrar?

– Det är ganska tidigt på säsongen, men det är klart att vi är nöjda så här långt. Vi har fått en bra rytm i spelet och spelat väldigt bra och vunnit både några tajta och några inte så tajta matcher.

• Känns det som att ni har ett lag som kan vara med och slåss om SM-guldet i år?

– Ja, det tycker jag. Vi har en väldigt hög potential. Men det är som sagt tidigt på säsongen och det är en lång resa vi ska göra. Men jag tycker att vi ska kunna vara med och fightas om medaljer den här säsongen.

Pat Ryan ser kvällens match hemma mot Sundsvall Dragons som största testet hittills.

– Det är alltid en utmaning att möta Sundsvall. Och jag tycker de ser starka ut även i år. Så det blir en väldigt bra värdemätare för oss, säger Boråscoachen.


"De har spelat jättebra"

Dragons coach, Peter Öqvist, räknar med en tuff match.

– Borås har blivit bättre och bättre och årets lag tycker jag är det bästa de haft. Och de har spelat jättebra i de här inledande matcherna, så det gäller att vi gör en riktigt bra match för att kunna vinna, säger han.

• Vad blir nyckeln för att kunna vinna i Borås?

– Vi behöver spela ett bra försvar, men det gäller också att vi har ett bra anfallsspel. Och de har många som kan bidra, så det är inte bara att stoppa "JJ" det handlar om, utan vi måste spela ett bra lagförsvar.

– Och vi har fortfarande bitar vi kan förbättra i vårt spel. Jag tycker att vi gjorde lite för många misstag mot Norrköping och att de kunde bromsa vårt anfallsspel lite för lätt i andra halvlek.

LÄS OCKSÅ
Dela
  • +1 Intressant!