Tunga besked för Niklas Mattsson

• Niklas Mattsson på Stockholms stadion i fjol.

Hans högerknä är skadat och kanske behövs opereras. Dessutom ställs Big Air-tävlingen på Stockholms Stadion in. Niklas Mattsson har upplevt bättre dagar. – Det är något som gör att knät låser sig då och då. Vilket känns väldigt frustrerande, säger han.

Sundsvalls snowboardstjärna, Niklas Mattsson, som tävlar för Leksand, har slagit igenom på allvar under de senaste säsongerna.

För två säsonger sedan tog han VM-silver i grenen slope style och under förra säsongen segrade han bland annat i Big Air-tävlingen under Winter Jam på Stockholms Stadion.

För att förbereda sig inför årets säsong har Mattsson bland annat varit iväg på läger till Nya Zeeland och i Sestriere.

Men trots att han förberett sig bra så är det något som oroar Sundsvallssonen inför årets säsong.

Nämligen en skada i högra knät.

– Jag har haft problem med det vänstra knät tidigare och nu när jag äntligen har blivit kvitt de problemen så är det det högra knät jag fått problem med. Det var under en av träningarna i Sestriere som det högg till i knät efter att jag hade åkt över ett gupp. Och nu så låser det sig då och då, vilket känns väldigt frustrerande, berättar Mattsson.

• Kommer du att bli tvungen att operera knät?

– Jag vet inte än. Kanske. Jag har varit iväg och blivit undersökt av läkare och väntar på svar från dem. Men det är i alla fall inget som är av. De trodde att det kanske räcka med att gå in och skrapa lite för att allt skulle bli bra. Men jag hoppas få svar så fort som möjligt så att man kan göra något åt det så att jag kan börja träna igen snart.

• Riskerar du att missa början av säsongen?

– Vi får väl se vad läkarna säger och vad de bedömer att de måste göra. Men jag hoppas och tror att jag ändå ska kunna vara med i första OS-kvalet, som går i Copper Hill i december.

• Vilken är din målsättning inför årets säsong?

– Just OS-kvalen är prio ett för mig den här säsongen. Men sedan hoppas jag få mer tid över till filmning den här säsongen. Jag tycker det är jättekul att tävla, men jag tycker även det är väldigt kul att filma.

I går möttes Mattsson av beskedet att arrangörerna av Big Air-tävlingen under Winter Jam på Stockholms Stadion har beslutat sig för att ställa in den här säsongens tävling på grund av ekonomiska orsaker.

Därmed har två av tre världscuptävlingar i Big Air ställts in, då London också kastat in handduken. Kvar är bara Antwerpens tävling den 10 november.

– Det känns väldigt tråkigt. Både jag och Kevin (Bäckström) lyckades ju väldigt bra där i fjol och hela tävlingen är en väldigt bra grej för svensk snowboard. Nu har vi absolut inget kvar att visa upp. Och vi behöver synas för att locka fler till sporten. Och det skulle vi behöva, för antalet aktiva har ju minskat under de senaste åren, säger Mattsson.

Dela
  • +1 Intressant!