Wallin vann – med en bruten tumme

• Otto Wallin vann matchen med en bruten tumme. Foto: SOFIE WIKLUND

Otto Wallin hade velat ge publiken någonting extra i boxningslandskampen mot Frankrike. Det blev seger – men den riktiga slutforceringen uteblev. – Jag har någonting att skylla på i alla fall, säger han och visar upp bandaget i vilket hans nybrutna tumme ligger.

Tre av sex herrboxare i landskampen mot Frankrike var från Sundsvall.

På hemmaplan såg Otto Wallin i supertungviktsklassen fram emot att få ge hemmapubliken en show.

I andra ringhörnan stod Ibrahima Mariko.

– Första ronden kände jag lite på honom bara och skapade en ledning. I början på andra lossnade det lite. Sen hände det här, säger han och visar upp sin arm, som ligger i ett stort bandagepaket.

En av hans egna vänsterkrokar i andra ronden skulle visa sig bli kostsam.

– Det kändes som jag träffade bra i ansiktet på honom, men jag kom fel med tummen. Jag kände direkt att någonting inte stämde.

Sedan blev det inte många fler vänsterslag från Wallins sida.

Direkt efter matchen röntgades han. Det visade sig att tummen var bruten.

– Jag var på kanske 50 procent av mina kapacitet i slutet av andra och hela tredje ronden. Det hade kunnat bli riktigt roligt, men jag skapade i alla fall en ledning jag kunde hålla.

Trots bruten tumme vann han alltså supertungviktsmötet. Men i morgon väntar operation och sedan får han gå sex veckor i gips.

Sverige vann landskampen med 7–3. Sundsvalls Kennedy Katende utsågs till bäste boxare efter segern mot Bakary Mamadou Diabria i lätt tungvikt.

Katende stördes i uppladdningen efter att ha blivit sjuk och missat sitt genrep.

– Jag försökte hålla så bra tempo som möjligt och bjuda på så bra boxning som möjligt. Det är skönt att ha fått den matchen gjord så jag kan tänka framåt mot ligan som börjar nästa månad.

Ligan, World Series of Boxing, börjar den 23:e november. Katende kommer då boxas för Los Angeles istället för Mexico City.

Den tredje Sundsvallsboxaren, Erfan Kakakhani, förlorade sin match i flugvikt mot Adbellhafid Benaicha.

En armbåge i huvudet gav honom ett blödande sår och hetsade upp Kakakhani.

– Jag blev så djävulskt taggad, sprang in i onödiga slag och boxades dumt. Sedan lugnade jag ner mig och boxades bättre. Hade jag varit kyligare i första ronden kanske jag hade vunnit det här.

Dela
  • +1 Intressant!