Wesby självkritisk: ”Jag tar på mig den här förlusten”

• Michael Cuffee debuterade i Sundsvall Dragons och gjorde en bra insats.

Premiärfesten kom av sig i Sporthallen.Stjärnfyllda Sundsvall Dragons imponerade inte alls mot Uppsala och förlorade med 74–80.Efter matchen samlade Alex Wesby sina lagkamrater i en ring.– Jag tar på mig den här förlusten, säger kaptenen.

Sundsvall Dragons fick inte inleda basketsäsongen med en seger utan fick stå tillbaka med 74–80 hemma mot Uppsala.

Laget var upp och ner under matchen och när Michael Cuffee hade satt några starka poäng i fjärde perioden såg laget ut att gå mot segern.

Men Uppsala åt sig ikapp och förbi – och omedelbart efter matchen samlade återvändaren och en av två lagkaptener, Alex Wesby, sitt lag i en ring.

– Jag sa att det här bara är en match, och att vi får ta den som en läxa. Så här kan vi inte spela om vi vill gå långt. Vi tar för många turnovers och gör för många enkla misstag. Jag var en av dem som gjorde för många missar och jag tar på mig den här förlusten till stora delar, säger Alex Wesby och fortsätter:

Cuffee inte nöjd

– Vi har många nya, unga killar som kommer in och inte vet vad de ska förvänta sig. Det är vårt ansvar att hjälpa dem och visa hur vi ska spela, då kan vi inte göra så här många enkla misstag. Jag hoppas att vi kan lära oss och gå vidare.

Nye amerikanen Michael Cuffee var annars utropstecknet som i princip satte allt när han väl fick chansen att avlossa sitt skott.

• 6/8 tvåpoängsskott

• 3/5 trepoängsskott

• 2/3 från straffkastlinjen

Trots det var Michael Cuffee långt ifrån nöjd.

– Vi gör några avgörande misstag i fjärde perioden som kostar oss matchen. De (Uppsala) får sätta några enkla skott och vi ställer till det för oss själva. Jag kan inte vara nöjd när vi förlorar, säger Michael Cuffee.

Inte heller coach Peter Öqvist var särskilt munter efter matchen.

Starkt skytte av Uppsala

– Det märks att det är tidigt på säsongen och vi är inte alls i någon bra synk med varandra. Sedan blir det en alldeles för ofysisk basketmatch för att det ska passa oss. Vi var inte alls så fysiska som jag hade hoppats, säger Peter Öqvist och fortsätter:

– Uppsalas skytte var generellt det som straffade oss och de utnyttjade sin snabbhet. Vi visste att det skulle se ut så, men vi blir statiska offensivt och vi måste göra ett bättre jobb.

• Är du väldigt besviken?

– Ja, det var väl bara under någon stund inledningsvis som vi på något sätt liknade det vi vill prestera den här säsongen. Vi är alldeles för passiva.

Dela
  • +1 Intressant!